Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη «στρατηγική εθνικής ασφάλειας» εξέτασε το ΚΥΣΕΑ

Συνεδρίασε χτες υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ. Κατά πληροφορίες, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θ. Ντόκος, πήρε το «πράσινο φως», για να προχωρήσει στην απαιτούμενη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ώστε μέσα στο φθινόπωρο και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της λεγόμενης «στρατηγικής εθνικής ασφάλειας» και να παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Θ. Ντόκο, «προχωράει η ετοιμασία θεσμικών κειμένων, καθώς έχει ολοκληρωθεί η εθνική στρατηγική κυβερνοασφάλειας και βρίσκονται στο στάδιο της ετοιμασίας η στρατηγική εθνικής ασφάλειας και η στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας. Παράλληλα, προχώρησε η υλοποίηση του οδικού χάρτη για τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας». Μια ατζέντα που γεννά ερωτήματα κι ανησυχίες για το ακριβές περιεχόμενό της και τις σκοπιμότητές τους, με δεδομένη την εμβάθυνση της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής της χώρας αλλά και την ένταση της καταστολής σε βάρος του εχθρού λαού.

«Ιδρύουμε, στα πρότυπα άλλων κρατών - όπως η Γαλλία και το Ισραήλ - Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Το όργανο αυτό λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, εισηγείται πολιτικές και υποστηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσεων», τόνιζε, άλλωστε, ο Μητσοτάκης σε ομιλία του, λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Σε άλλα θέματα, στο χτεσινό ΚΥΣΕΑ, κατά τις ίδιες πηγές πάρθηκε απόφαση για τη συνέχιση της ελληνικής συμμετοχής στη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης «IRINI», στην Κεντρική Μεσόγειο, όπου αυτήν την περίοδο η χώρα συμμετέχει με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ». Εγινε, επίσης, αποτίμηση επιχειρησιακών θεμάτων για τις συμμαχίες της αστικής τάξης με χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ