Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ23
Ιδανικό ξεκίνημα για την ελληνική αποστολή

Παρά την έντονη βροχόπτωση που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο πρωινό πρόγραμμα της πρώτης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας, το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση ήταν ιδανικό, με αρκετές προκρίσεις σε τελικούς και ημιτελικούς αγωνισμάτων και μια σειρά καλών επιδόσεων από τα μέλη της που αγωνίστηκαν στα πρωινά προκριματικά.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης χρειάστηκε μία βολή, στα 19,20 μέτρα, για να υπερβεί το όριο των 19 μ. και να περάσει στον σημερινό τελικό, όπου μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιάσων Μαχαίρας έμεινε στα 16,82 μ.

Στη σφυροβολία, στο Α' γκρουπ ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έριξε στα 69,99 μ. και παρά τις δύο άκυρες που ακολούθησαν πέρασε βάσει επίδοσης, και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στον τελικό του αγωνίσματος.

Στο ύψος, τα 1,78 μ. πέρασαν η Παναγιώτα Δόση με την πρώτη προσπάθεια και η Δέσποινα Μαλταμπέ με τη δεύτερη, και θα είναι στον αυριανό τελικό.

Στο επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής, που πέρασε με την πρώτη τα 5,20 μ. με 5,35 μ., αλλά και ο Γιάννης Ρίζος, που τα πέρασε με την τρίτη, προκρίθηκαν για τον τελικό του Σαββάτου.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Ντέτσικας, καθώς σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 400 μ., με 47.36, και βάσει επίδοσης πέρασε στις 3 αυριανές ημιτελικές σειρές.

Στην αρχή του προγράμματος η Νοράγια Τζόνσον έτρεξε τα 400 μ. σε 56.67, ο Αρης Δρίτσας έτρεξε σε 52.85 στα 400 μ. εμπόδια και η Στέλλα Μιχαηλίδου έκανε 11.97 στα 100 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ