Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Πυλώνας» του ευρωατλαντικού σχεδιασμού που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα

Την απόλυτη στοίχιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, αλλά και την προετοιμασία τους σ' αυτό το πλαίσιο να αναλάβουν πιο αναβαθμισμένους ρόλους, σκιαγράφησε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κων. Φλώρος, μετέχοντας ως επίτιμος ομιλητής στο «4ο ROAD SHOW για την Ασφάλεια και Συνεργασία», που διοργανώθηκε από την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία».

Στην ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι νέες διατλαντικές σχέσεις από στρατιωτικής πλευράς», εστίασε στις «σημαντικές προσπάθειες» που «καταβάλλουν για την προώθηση της ασφάλειας και της συνεργασίας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και διάφορες συνέργειες, με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», ως πυλώνα δηλαδή του επικίνδυνου αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, που απειλεί τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ τόσο διμερώς όσο και μέσα από τριμερή και άλλα σχήματα «συνεργασιών» για «την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς και με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας. Συμμαχίες και σχήματα, δηλαδή, που επεκτείνουν το «αποτύπωμα» του ΝΑΤΟ πολύ πέρα από τα σύνορα των κρατών - μελών του, σε σημεία κρίσιμα για την αντιπαράθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές, Κίνα και Ρωσία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη «σημασία που δίνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας τη «βαρύνουσα σημασία που διαδραματίζει η Βορειο-Ατλαντική συμμαχία για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» και παρέπεμψε στις «πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας καθώς και στη συμβολή της στην ενίσχυση της Συμμαχίας».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις «σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τις αποφάσεις της», μεταξύ άλλων «για ενεργό συμμετοχή στις συμμαχικές εξελίξεις», «ενισχύουν την ικανότητα διασφάλισης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της χώρας μας», βασικά της ντόπιας αστικής τάξης σε μια διευρυμένη ζώνη, όπου αναζητά να κατοχυρώσει μεγαλύτερα μερίδια από την καπιταλιστική λεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ