Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καθολική καταδίκη στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Την καθολική και ομόθυμη καταδίκη των συνταξιούχων της χώρας στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, με το οποίο δίνεται «η χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από τον μέχρι σήμερα σφαγιασμό των συντάξεών μας, αλλά και στις συντάξεις της νέας γενιάς» εκφράζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν τη μάχη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους ενάντια στο νέο έκτρωμα, «να μην περάσει η προσφιλής κυβερνητική προπαγάνδα της διάσπασης ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», καθώς και τα σωματεία των συνταξιούχων μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα να αποτρέψουν τον νέο σφαγιασμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, υπογραμμίζει η ΣΕΑ, απογειώνει τις αντιασφαλιστικές πολιτικές με την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των επενδυτικών ομίλων με μικρό, μεσαίο και υψηλό ρίσκο, όπως προκλητικά διαφημίζει.

«Η αλήθεια είναι - σημειώνει στην ανακοίνωσή της - ότι πίσω από την προπαγάνδα της κυβέρνησης το νέο νομοσχέδιό της έρχεται να ολοκληρώσει τον σφαγιασμό μας και ανάλογα να ρίξει στον Καιάδα τη νέα γενιά.

Με επιμέλεια προσπαθεί να κρύψει ότι οι διατάξεις του αφορούν τους πάντες, τους υπάρχοντες συνταξιούχους και τη νέα γενιά. Για τους υπάρχοντες συνταξιούχους ουσιαστικά επικυρώνει όλες τις θανατηφόρες περικοπές που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα και αφήνει ένα τεράστιο κενό χρηματοδότησης για τη συνέχιση της καταβολής των συντάξεών τους. Η διακοπή εισφορών των νέων ασφαλισμένων προς το ισχύον σύστημα θα δημιουργήσει μια νέα οικονομική "μαύρη τρύπα" με έλλειμμα 55 δισ. ευρώ, η οποία θα φορτωθεί και πάλι στους φορολογούμενους και θα θέσει σε κίνδυνο τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και των ασφαλισμένων που θα παραμείνουν σε αυτό.

Για τους νέους, σε συνέχεια των νόμων που ψήφισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, κατεδαφίζοντας την Κοινωνική Ασφάλιση, το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο έρχεται να ανάψει "πράσινο φως" για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, παραδίδοντας στα νύχια του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις».

Ειδικά για τον «ατομικό ασφαλιστικό κουμπαρά», που εισάγει το νομοσχέδιο στο πλαίσιο της «κεφαλαιοποίησης», η ΣΕΑ σημειώνει πως «αυτό σημαίνει ότι πλέον η επικουρική σύνταξη, η προστασία των γηρατειών γίνεται απολύτως "ατομική υπόθεση". Η σύνταξη σταματά να είναι προστασία και μετατρέπεται σε "επένδυση", οι δε ασφαλισμένοι σε "επενδυτές". Ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει τι θα πληρώνει, όμως δεν θα γνωρίζει τι στο τέλος θα πάρει, αφού τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, τα επενδυτικά προγράμματα πάμπολλες φορές το έριξαν στο κοινώς λεγόμενο "Φαλιμέντο" με τραγικά θύματα τους ασφαλισμένους».

Τέλος υπενθυμίζει ότι «το διάστημα της πανδημίας όλοι γίναμε μάρτυρες για το πώς δούλεψαν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην ιδιωτική Υγεία, που αν δεν υπήρχε αυτός ο τσακισμένος από τις κυβερνήσεις δημόσιος τομέας στην Υγεία, η κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο τραγική. Αυτά συμβαίνουν όταν οι κοινωνικές ανάγκες μας πέφτουν στα νύχια της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ