Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Νομοθετικές ρυθμίσεις που επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος της υγείας του λαού, εντάσσονται οι τροπολογίες που κατέθεσε και ψηφίστηκαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως αυτές που αφορούν το επίδομα 150 ευρώ στους νέους που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και τη μεταφορά της ευθύνης στους καταστηματάρχες για τον έλεγχο του πιστοποιητικού του εμβολιασμού και άλλα τέτοια απαράδεκτα. Ενώ σε τρίτη τροπολογία η κυβέρνηση ζητάει δωρεές για την «επίτευξη ασφαλούς φύλαξης, αποθήκευσης και μεταφοράς φαρμάκων, καθώς και διενέργειας εμβολίων κατά του Covid-19, από τρίτους, φυσικά και νομικά πρόσωπα».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, σχολιάζοντας τις τροπολογίες, ανέφερε για την πρώτη ότι αφορά «στην επίκληση της ατομικής ευθύνης, και μάλιστα με την πιο εκφυλιστική εκδοχή της». Επισήμανε ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, όμως «αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιους όρους δώρων και αντίδωρων. Θα πρέπει να γίνει με την εξασφάλιση της ουσιαστικής ενημέρωσης του λαού, να εγκαταλείψει η κυβέρνηση τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της, να στηρίξει αποφασιστικά το πρωτοβάθμιο και το δημόσιο σύστημα Υγείας, ώστε να μην ενισχύονται τελικά και οι όποιες λογικές ανορθολογισμού που υπονομεύουν την υγεία και την προστασία του λαού».

Οσον αφορά τη δεύτερη τροπολογία, τόνισε ότι η κυβέρνηση «μεταφέρει την ευθύνη και για τη διατήρηση και τον έλεγχο των μέτρων του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας στους καταστηματάρχες, τους αυτοαπασχολούμενους». Επισήμανε ότι μια τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση αποσκοπεί και «στο να διακοπούν εντελώς τα όποια μέτρα οικονομικής στήριξης καταστηματαρχών, καθώς, όπως διαμηνύουν και τα στελέχη της κυβέρνησης, τα χρήματα για την οικονομική στήριξη τελείωσαν, αφού θεωρητικά λέτε ότι θα μπορούσαν οι καταστηματάρχες να ανοίγουν τα καταστήματά τους ελέγχοντας οι ίδιοι την τήρηση των μέτρων».

Για την τρίτη τροπολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να εναποτίθεται μια τέτοια σοβαρή διαδικασία όπως είναι η φύλαξη, μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων και φαρμάκων σε ενδεχόμενες δωρεές ή προσφορές. «Και τι θα γίνει αν αυτές οι δωρεές και οι προσφορές δεν δοθούν;». Υπενθύμισε δε ότι τέτοιες δωρεές συνοδεύονται συνήθως με ανταλλάγματα, «όπως έγινε, προς τις φαρμακοβιομηχανίες, όπου η δωρεάν χρησιμοποίηση των υποδομών τους για τα εμβόλια συνέπεσε με δωράκια που δόθηκαν, με τη μείωση των ποσών της υποχρεωτικής επιστροφής τους προς τον ΕΟΠΥΥ» κ.ά.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο που αφορούσε υποτίθεται την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.ο.κ., το οποίο ωστόσο περιείχε φωτογραφική διάταξη για νέα δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους και συγκεκριμένα αυτούς των μέσων ενημέρωσης, στους οποίους χαρίζονται τόκοι και προσαυξήσεις από τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν από τις παράνομες παρακρατήσεις που έκαναν των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τον λόγο πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας για να ωφελήσει τους ιδιώτες και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και για τη διάθεση όλων των κατάλληλων και αποτελεσματικών εμβολίων στον πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ