Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τα κατάλληλα μέτρα οργάνωση και σε κλίμα ενθουσιασμού η αναχώρηση χιλιάδων κατασκηνωτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο κύριος όγκος των κατασκηνωτών φτάνει σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, με τα δρομολόγια που έφυγαν χτες το βράδυ από Πειραιά και Καβάλα.

Με την οργάνωση και την πειθαρχία που τους διακρίνει, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ επιβιβάστηκαν χτες στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Στον προβλήτα του λιμανιού, έξω από το πλοίο, εκτός από τις Οργανώσεις της Αττικής βρέθηκαν και αυτές από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μόλις έφταναν έπαιρναν τα εισιτήρια, συμπλήρωναν τα προβλεπόμενα ερωτηματολόγια και επιβιβάζονταν στο πλοίο, χωρίς να δημιουργηθεί καθόλου συνωστισμός, ενώ είχε προβλεφθεί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που διενεργούσε τεστ για όσους δεν είχαν καταφέρει να κάνουν.

Το διήμερο για τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες ξεκινάει από την επιβίβαση. Με γέλια και καλή διάθεση, βρίσκουν τις θέσεις και απλώνουν τα πράγματά τους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τις μουσικές και τα τραγούδια, εκμεταλλευόμενοι και ένα πιάνο που υπάρχει στο πλοίο.

Το ταξίδι ξεκινάει και οι 12 (τουλάχιστον) ώρες που θα διαρκέσει θα είναι σίγουρα γεμάτες...

Λίγο πριν τη 1 χτες το μεσημέρι αναχώρησαν για το ταξίδι τους προς τη Λέσβο και το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και οι κατασκηνωτές από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στα πηγαδάκια και τις παρεούλες των μικρών φίλων της ΚΝΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου η προσμονή για το ξεκίνημα του ταξιδιού ήταν έκδηλη, την ίδια ώρα που οι μεγαλύτεροι εξασφάλιζαν ότι οι κατασκηνωτές δεν έχουν ξεχάσει τίποτα.

Αφού φορτώθηκαν οι σημαίες και τα πανό των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, που προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Διημέρου, οι κατασκηνωτές με χαμόγελα και κέφι, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επιβιβάστηκαν και το ταξίδι τους για τη Λέσβο ξεκίνησε.

Την ίδια περίπου ώρα ξεκίνησαν και από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ οι Οργανώσεις της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αναχώρησαν και από τη Λάρισα χτες το μεσημέρι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που θα συμμετάσχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης τηρήθηκαν υποδειγματικά τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία θα συνεχιστούν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και στην κατασκήνωση.

Πριν την είσοδο στα λεωφορεία έγινε θερμομέτρηση σε όλους, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική μέσα σε αυτά και τηρούνταν ο επιτρεπόμενος αριθμός ως προς την πληρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ