Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κινητοποίηση σήμερα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται διεκδικούν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι για σήμερα έχουν προγραμματίσει 4ωρη στάση εργασίας 9 π.μ. με 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

«Τη στήριξη και αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων που αποχώρησαν» εκφράζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι, αναφέρει, «δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο των ανταγωνισμών μεταξύ των διάφορων ομίλων και συμφερόντων που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι τις ναυπηγικές υποδομές της χώρας απαλλαγμένες από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, κατάσταση για την οποία είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων».

«Απέναντι», τονίζει, «στις πολιτικές της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και του χτυπήματος των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Το ΠΑΜΕ «στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο άμεσα όλων των ποσών στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας. Να λήξει το θέμα της ασφαλιστικής τακτοποίησης των εργαζομένων για το 18μηνο της εκ περιτροπής εργασίας και να ψηφιστεί η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων από το Πολεμικό Ναυτικό. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με διατήρηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως καθορίζονται από τις ΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ