Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλη η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στον οργανωμένο αγώνα και τη συλλογική δράση

Χιλιάδες οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες

Από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου
Από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου
Τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του χαιρετίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Οι εκλογές του Συνδικάτου πραγματοποιήθηκαν από τις 13 Ιούνη έως και τις 7 Ιούλη, σε χώρους δουλειάς και στα παραρτήματά του στις γειτονιές, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ψήφισαν 3.527 εργαζόμενοι (από 3.790 το 2017), εκλέγοντας 35 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, 46 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και 1 αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

«Αποδεικνύεται έμπρακτα πως ένα μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων έχει εμπιστοσύνη στο Συνδικάτο, στον οργανωμένο αγώνα, στη συλλογική δράση και διεκδίκηση», σημειώνει το Συνδικάτο. Με εφαλτήριο τις αρχαιρεσίες του και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, προετοιμάζει τα επόμενα βήματα της δράσης του. «Παίρνουμε δύναμη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να αντιπαλέψουμε τον νόμο - έκτρωμα που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα και επιδιώκει να βάλει στον γύψο τα σωματεία, για να επιβληθούν χωρίς "ενοχλητικές φωνές" η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.ά. Χωρίς καμία καθυστέρηση, από σήμερα κιόλας η νέα διοίκηση μαζί με τους συναδέλφους ριχνόμαστε στη μάχη, δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια της κυβέρνησης, των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων. Εχουμε την πείρα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλα κατακτιούνται, τίποτα δεν μας χαρίστηκε», υπογραμμίζει.

«Με εμπιστοσύνη και πίστη στην εργατική τάξη, στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα, με συναδελφική αλληλεγγύη, κόντρα στον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, να περάσουμε στην αντεπίθεση για μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας. Να γίνει πράξη το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

  • Σε αρχαιρεσίες προχώρησε και η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας. Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης ψήφισαν 484 (482 έγκυρα) εργαζόμενοι (από 620 το 2017). Το ψηφοδέλτιο της «Πανοικοδομικής Ενότητας» έλαβε 439 ψήφους και κατέλαβε 14 έδρες στο ΔΣ. Επίσης εξέλεξε 10 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και 5 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων. Στις εκλογές συμμετείχε επίσης το ψηφοδέλτιο «Εργατική Πάλη», που έλαβε 43 ψήφους, εξέλεξε 1 εκπρόσωπο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν εξέλεξε αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ