Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Εταιρείες ανακοινώνουν αναστολή αδειών λόγω επιχειρησιακής ανάγκης!

Ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Να αναστείλουν τις προγραμματισμένες άδειές τους λόγω «επιχειρησιακής ανάγκης» (!) ζητάνε από τους εργαζόμενους οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, «GOLDAIR HANDLING», «SKYSERV», «SWISSPORT», όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛΑΑ).

Το ΕΚΛΑΑ αναφέρεται μάλιστα στις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν και σημειώνει ότι αυτές αποκαλύπτουν πως «στόχος, τόσο των αεροπορικών εταιρειών όσο και των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης, είναι η απόσπαση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κέρδους από τη δουλειά κάθε εργαζόμενου».

Τώρα «το νέο επεισόδιο "ασυδοσίας" είναι πως με περίσσιο θράσος ζητάνε από τους εργαζόμενους να αναστείλουν προγραμματισμένες άδειες λόγω αυξημένης επιχειρησιακής ανάγκης..! Ανακοινώνουν, δηλαδή, στους εργαζόμενους ότι δεν θα πάρουν τις άδειες που δικαιούνται, που έχουν προγραμματίσει και έχουν ανάγκη και πως θα τις πάρουν όποτε το κρίνει η εταιρεία εφικτό».

Ακόμα καταγγέλλει ότι «οι διοικήσεις των εταιρειών στην επίγεια εξυπηρέτηση αξιοποίησαν και αξιοποιούν την αναστολή και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ως φόβητρο και μέσο εκδίκησης ενάντια στους εργαζόμενους». Παράλληλα, μιλά για πρακτικές εντατικοποίησης που βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τον χώρο γενικότερα, όπως στην περίπτωση της «GOLDAIR HANDLING», που «προσπαθεί να "δελεάσει" τους εργαζόμενους με μπόνους ώστε να δουλεύουν με ελάχιστα ρεπό το μήνα». Οι πρακτικές αυτές «πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις έχουν εργαζόμενους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δεν τους επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους, κόβοντας ρεπό και άδειες με την ανοχή - συνενοχή της κυβέρνησης».

Το ΕΚΛΑΑ καλεί «τους εργαζόμενους να μη "μασήσουν" με τις πρακτικές των εργοδοτών» και απαιτεί: Εδώ και τώρα να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι κανονικά στην εργασία τους. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δίνονται όλα τα απαραίτητα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ρεπό ώστε να εξασφαλίζεται η ξεκούρασή τους. Να δοθούν άδειες σε όλους τους εργαζόμενους. Να παρέμβουν τώρα οι μηχανισμοί της Επιθεώρησης Εργασίας και να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και το δικαίωμα στην ξεκούρασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ