Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, συνεχίζουν την πάλη τους

Με νέες κινητοποιήσεις διεκδικούν τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και όλων των θέσεων εργασίας

Να δώσουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποφάσισαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, απορρίπτοντας για μία ακόμα φορά τις παγίδες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα πέντε Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μετά και τη συνεδρίαση του Συντονιστικού τους, ο αγώνας ενάντια στους διαλυτικούς και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με σειρά από πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για τον Ιούλη.

Συγκεκριμένα, για τις 15 και 22 Ιούλη προγραμματίζονται μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, «απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης που έβαλαν την υπογραφή τους για τη διάλυση και πτώχευση της ΛΑΡΚΟ, που έκοψαν μισθούς, Δώρα, επιδόματα και έκλεψαν τον μόχθο μας, ενώ δεν διασφαλίζουν τη λειτουργία της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα Σωματεία.

Παράλληλα, τα Σωματεία θα υποβάλουν αίτημα στις τοπικές κοινότητες των χωριών γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ώστε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να καλέσουν σε λαϊκές συνελεύσεις και να ενημερωθεί ο λαός της περιοχής για τις επιπτώσεις και τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό που θα προκαλέσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.

Ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης που σχεδιάζεται για το τέλος Ιούλη στη Λάρυμνα, με τη στήριξη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Απορρίπτουν τις παγίδες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης

Κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων και να τους ρίξει στην παγίδα της αποδοχής και συναίνεσης των απολύσεών τους, με «τυράκι» τα ψίχουλα του «κοινωνικού πακέτου» - διαβατηρίου ανεργίας, τα Σωματεία τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Απορρίπτουμε τις χυδαίες και διασπαστικές προτάσεις της κυβέρνησης. Ο αγώνας μας είναι τίμιος, δίκαιος, θα είναι νικηφόρος. Δεν θα αφήσουμε να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μαραζώσει ο τόπος μας. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θέλουμε καμία "χάρη", αλλά ούτε και χαρίζουμε τη ζωή μας, τον ματωμένο κόπο μας. Διεκδικούμε να είμαστε στην εργασία μας, να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να μη βγούμε από αυτή ούτε για ένα λεπτό της ώρας, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθούμε με τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει με το αίμα μας, τον ιδρώτα μας και τους μεγάλους διαχρονικούς αγώνες».

Θυμίζουν επίσης ότι 19 μήνες τώρα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βαδίζουν με το κεφάλι ψηλά και αγωνίζονται ενάντια στις κοινές αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα «φιλέτα» της ΛΑΡΚΟ, στους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, στους καθοδηγούμενες μηχανισμούς διάσπασης, στην ανασφάλεια, στον εμπαιγμό, στην πλήρη απαξίωση, στις περικοπές στις αποδοχές τους, στην πανδημία.

«Κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία. Είμαστε στις δουλειές μας, δεν επιτρέψαμε να πραγματοποιηθούν απολύσεις και διαθεσιμότητες. Ανακτήσαμε κομμάτι των μισθολογικών περικοπών. Αναχαιτίσαμε τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης που μας έλεγε "καλοπληρωμένους και βολεμένους", που έλεγε ότι "η ΛΑΡΚΟ είναι βαρέλι δίχως πάτο"», σημειώνουν.

Και συνεχίζουν: «Τώρα η κυβέρνηση, ενώ μας είπε ότι "οι παλιοί εργαζόμενοι θα χάσουν τα «οφίτσια» και οι νέοι θα έρθουν για δουλειά με 600 ευρώ", ενώ μας είπε ότι "κάποιοι ενδεχομένως να μην απορροφηθούν", μας πρότεινε να αποδεχτούμε να διώξει τους συναδέλφους που έχει σε ομηρία και έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πετώντας τους το ξεροκόμματο του 1/3 από αυτό που δικαιούνται. Παράλληλα μας εκβίασε, μας είπε ότι αν δεν το δεχτούμε, ενδεχομένως να χάσουμε και αυτό. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στριμώχτηκε και ζήτησε αναβολή στα ασφαλιστικά μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις (2022-05-07 00:00:00.0)
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. (2021-07-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (2021-07-15 00:00:00.0)
Συνέχιση του αγώνα αποφάσισε το Συντονιστικό των Σωματείων (2021-07-09 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στη Λαμία (2021-05-25 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα για να μείνουμε μέσα από τα «συρματοπλέγματα» του εργοστασίου (2021-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ