Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα της πάλης τους, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, με «οδηγό» τα συμπεράσματα και την πείρα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στις πρόσφατες αντεργατικές ανατροπές, συζήτησαν σε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

«Με την πείρα των αγώνων συνεχίζουμε πιο μαχητικά για την οργάνωση των εργαζομένων και την κλιμάκωση της πάλης»: Με το σύνθημα αυτό να συνοψίζει το θέμα της σύσκεψης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων πήραν τον λόγο και μετέφεραν την πείρα από τις μεγάλες μάχες των προηγούμενων μηνών, στις οποίες δεσπόζουν οι δύο κορυφαίες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 και 16 Ιούνη. Μίλησαν για τη δράση που οργανώνουν ενάντια στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, στην επίθεση στους χώρους δουλειάς. Ξεκαθάρισαν ότι μέσα στο καλοκαίρι η δράση των σωματείων δεν κάνει ...διακοπές και η οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων δεν μπορεί να περιμένει. Ετσι, η σύσκεψη δίνει το έναυσμα για ακόμα πιο πλατιά συζήτηση και ενημέρωση μέσα στους χώρους δουλειάς, για την οργάνωση της πάλης και της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, με την εργοδοσία και τους εργατοπατέρες.

Την κεντρική εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Για το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου μίλησε ο Τάσος Ζερβός, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ), ενώ τον λόγο πήραν μια σειρά από συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταφέροντας πείρα από τα σωματεία τους και βάζοντας στο επίκεντρο την αγωνιστική απάντηση που θα οργανωθεί «από τα κάτω» σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ