Σάββατο 17 Ιούλη 2021 - Κυριακή 18 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ηχηρό διεθνιστικό μήνυμα

Από την εκδήλωση ΚΝΕ - ΚΝ Τουρκίας
Από την εκδήλωση ΚΝΕ - ΚΝ Τουρκίας
Οι λαοί μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορούν να βαδίσουν τον κοινό δρόμο της πάλης, για να ζουν ειρηνικά, με ευημερία, όπως πραγματικά τους αξίζει, κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα, κόντρα στους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αυτό το ηχηρό μήνυμα του διεθνισμού, της κοινής πάλης των λαών ενάντια σε εκείνα και εκείνους που «ναρκοθετούν» καθημερινά τη ζωή τους, έστειλε η παρουσία των συντρόφων από την ΚΝ και το ΚΚ Τουρκίας στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Με τον χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Με την εκδήλωση - συζήτηση, με συμμετοχή της ΚΝΕ και της ΚΝ Τουρκίας, για σημαντικές πλευρές της πάλης που δίνει η νεολαία σε Ελλάδα και Τουρκία. Με τη συναυλία - αφιέρωμα στους κομμουνιστές ποιητές Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσο - ο οποίος μετέφρασε στα Ελληνικά τον Χικμέτ. Με την ανταλλαγή πείρας, τη θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας της ΚΝ και του ΚΚ Τουρκίας στην κατασκήνωση, το μεγάλο ενδιαφέρον που προσέλκυσε το περίπτερο της ΚΝ Τουρκίας με υλικά από τη δράση της Οργάνωσης.

Γιατί οι πραγματικοί εχθροί δεν είναι οι γείτονες λαοί. Γιατί τους εργάτες της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν τους χωρίζουν τα νερά του Αιγαίου, αλλά οι εκμεταλλεύτριες τάξεις των δύο χωρών. Γιατί σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ίδιος ο εχθρός: Είναι το καπιταλιστικό σύστημα, οι αστικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Από τη βράβευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας με το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί»
Από τη βράβευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας με το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί»
«Εχουμε αποφασίσει να υψώσουμε τη σημαία του σοσιαλισμού και στις δύο πλευρές του Αιγαίου» είναι το μήνυμα που έστειλαν από το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ οι κομμουνιστές σε Ελλάδα και Τουρκία, που βαδίζουν πλάι πλάι στον δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού. Μήνυμα που αποτυπώθηκε και στην κεντρική έκθεση του Διημέρου, με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή.


Πόλος έλξης το περίπτερο της ΚΝ Τουρκίας στον χώρο της κατασκήνωσης
Πόλος έλξης το περίπτερο της ΚΝ Τουρκίας στον χώρο της κατασκήνωσης

Με το πανό της συμμετείχε στην πολιτική συγκέντρωση η αντιπροσωπεία της ΚΝ και του ΚΚ Τουρκίας
Με το πανό της συμμετείχε στην πολιτική συγκέντρωση η αντιπροσωπεία της ΚΝ και του ΚΚ Τουρκίας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφίγγουμε το χέρι στην ΚΝ και το ΚΚ Τουρκίας που μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της διάσωσης και της επιβίωσης του τουρκικού λαού (2023-03-01 00:00:00.0)
«Εχουμε αποφασίσει να υψώσουμε τη σημαία του σοσιαλισμού και στις δύο πλευρές του Αιγαίου» (2021-07-14 00:00:00.0)
Πλούσιο πολιτιστικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2021-07-14 00:00:00.0)
Σε ολόκληρο τον κόσμο «δυο κόσμοι» βρίσκονται σε σύγκρουση (2021-07-10 00:00:00.0)
Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα σαλπάρουν για τη Μυτιλήνη (2021-07-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Τουρκία (2019-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ