Σάββατο 17 Ιούλη 2021 - Κυριακή 18 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τη Δευτέρα η παμπελοποννησιακή κινητοποίηση

Στις 11 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ στην Τρίπολη το αγωνιστικό ραντεβού

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση που θα γίνει στην Τρίπολη τη Δευτέρα 19 Ιούλη, στον σταθμό του ΟΣΕ στις 11 π.μ., απευθύνει σε βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους για τα μεγάλα προβλήματά τους, που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες, περιλαμβάνει τα εξής:

-- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

-- Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Φθηνό αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την πανδημία και τις καταστροφές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα. Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων που καθυστερούν για τις ζημιές σε δέντρα, αμπέλια, κηπευτικά κ.λπ. Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις λόγω του καύσωνα στα τέλη Ιούνη.

-- Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής. Προσλήψεις όλου του απαραίτητου, μόνιμου προσωπικού, με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση.

-- Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή προγράμματος της δακοκτονίας που να καλύπτει τη συμβατική και βιολογική καλλιέργεια, με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

-- Αμεση αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ