Σάββατο 17 Ιούλη 2021 - Κυριακή 18 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη εξόρμηση για μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα

Από την Τρίτη 20 μέχρι την Παρασκευή 23 Ιούλη η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει μεγάλη εξόρμηση με την Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης στην περιοχή.

Σκοπός της μεγάλης εξόρμησης είναι να γίνει πλατιά ενημέρωση για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για μέτρα πρόληψης και προστασίας, ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι να ζουν με το άγχος και τον φόβο για την υγεία και τη ζωή τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διεξάγεται σε μια περίοδο που τα περιστατικά που αφορούν βιομηχανικά ατυχήματα ή ακόμα και άλλα περιστατικά, μέσα όμως στον ιστό της Βιομηχανικής Περιοχής, όπως π.χ. πυρκαγιές που μπορεί να προκαλέσουν ένα βιομηχανικό ατύχημα, αποκτούν μεγάλη συχνότητα.

Τελευταίο παράδειγμα η πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου στο Πάτημα Ελευσίνας, μια ανάσα από εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ και άλλα εργοστάσια, στην καρδιά μιας τεράστιας βιομηχανικής ζώνης, κι ενώ είχε προηγηθεί μια μέρα πριν φωτιά και πάλι στον Ασπρόπυργο, στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, κοντά σε σταθμό αυτοκινήτων (ΣΕΑ).

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στις επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής, αλλά και οι κάτοικοι, ζουν κάθε μέρα με τον τρόμο μιας τέτοιας προοπτικής, αφού δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης τέτοιων ατυχημάτων, πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, συμβεί.

Παράλληλα η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο που με τον πιο τραγικό τρόπο η πανδημία έχει αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας - φυσικά και στην περιοχή της Βορειοδυτικής Αττικής - συνολικά την έλλειψη μέτρων σε αυτήν την κατεύθυνση, προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την κυβερνητική διαχείριση να εξαντλείται στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης, στις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα να προχωράει στο κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων Υγείας με όρους «κόστους - οφέλους».

Κάτω από αυτό το πρίσμα, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή και ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν τα αντίστοιχα μέτρα και ταυτόχρονα οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή επιδιώκουν ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ