Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Συνελήφθη διακινητής μεταναστών

Στοιβαγμένοι σε βαν εντοπίστηκαν 38 μετανάστες το Σάββατο στην Καβάλα, αφού οι αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον Ελληνα οδηγό του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.

Οι διακινούμενοι με καταγωγή από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, κατά δήλωσή τους, εισήλθαν τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνική επικράτεια μέσω του Εβρου, καταβάλλοντας χρήματα σε οργανωμένο κύκλωμα διακινητών, ενώ επρόκειτο να μεταφερθούν με το βαν στην ενδοχώρα.

Σε άλλη παρόμοια υπόθεση, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, της κατασκοπείας, καθώς και παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης, σχηματίστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης. Οπως ανακοινώθηκε, προσδιορίστηκε η οργανωμένη δράση δέκα ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε συνεργασία με δουλεμπορικά δίκτυα. Πρόκειται για τέσσερα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τη Νορβηγία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο και έξι υπηκόους Αφγανιστάν και Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ