Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δασαρχείο Πάρνηθας

Το Δασαρχείο Πάρνηθας επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ, τον Αλέξανδρο Κάμπα, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής, και την Γιούλη Αγγελοπούλου, δημοτική σύμβουλο Αχαρνών εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους υπαλλήλους για τα ζητήματα της πυροπροστασίας και της δασοπροστασίας, όπως και για τα προβλήματα της Δασικής Υπηρεσίας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κατήγγειλαν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χρόνια τώρα η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων στη Δασική Υπηρεσία, η οποία πλέον έχει καταστεί ανύπαρκτη. Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνεται και από την κατάσταση που υφίσταται στο Δασαρχείο, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Πάρνηθας, όπου υπάρχει και εθνικός δρυμός. Το προσωπικό του μειώνεται κάθε χρόνο, αφού συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις. Σήμερα υπηρετούν 12 δασοφύλακες και οδηγοί, 4 δασολόγοι και δασοπόνοι, 3 διοικητικοί και κανένας εργάτης.

Στις συζητήσεις αναφέρθηκε ότι ετοιμάζονται δημοπρασίες για συντήρηση δασικών δρόμων, κάτι όμως που γίνεται μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Παράλληλα, με αφορμή την πυρκαγιά στα Γεράνεια, όπου δεν είχαν γίνει καθαρισμοί στο δάσος, υπογραμμίστηκε ότι και στην Πάρνηθα αυτό δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Προστέθηκε δε πως υπάρχουν μελέτες για διάφορες παρεμβάσεις, αλλά δεν δίνονται χρήματα. Οσον αφορά τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Μήδεια», δεκάδες δέντρα που είχαν πέσει σε περιοχή του βουνού που ξεκινά από την κάτω πύλη Τατοΐου και για 12 χιλιόμετρα (πρόκειται για αντιπυρική ζώνη) απομακρύνθηκαν με την «επιστράτευση» εθελοντών από το Κρυονέρι.

Οσο για τους δασικούς χάρτες, τονίστηκε ότι δεν είναι απλά μια «αποτύπωση» των εκτάσεων με βάση τον χαρακτήρα τους (δάσος, αγρός, κατοικία, πόλη), αλλά περιέχουν τις μεταβολές στην ιδιοκτησία, στον χαρακτήρα και στη χρήση των εκτάσεων, ενώ διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των σημερινών και μελλοντικών αναγκών του κεφαλαίου για κερδοφόρες επενδύσεις. Ουσιαστικά η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των χρήσεων γης είναι προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Τουρισμού και των Κατασκευών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ