Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ
Νέο αποτρόπαιο έγκλημα νεαρής κοπέλας που συγκλονίζει

Συνελήφθη από την αστυνομία το περασμένο Σάββατο το βράδυ στη Φολέγανδρο 30χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 26χρονης φίλης του, Γαρυφαλλιάς Ψαράκου.

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, η νεαρή γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» και μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη για το έγκλημα μία μέρα μετά, φέρεται να ομολόγησε ότι έβγαλε το αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτός πορείας, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απόκρημνη περιοχή. Εκεί η φίλη του βγήκε από το αυτοκίνητο και αυτός στη συνέχεια την έσπρωξε στα βράχια μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρεθεί στη θάλασσα, χτυπημένη από την πτώση της στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που θα μελετήσει ο εισαγγελέας αναφέρει πως η κοπέλα πέθανε από πνιγμό, ενώ εκτιμάται ότι ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο όπου έπεσε η Γαρυφαλλιά, την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφτεί να παρέχει βοήθεια, ενώ απέδωσε την όλη εξέλιξη στην «κακιά στιγμή». Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο η κοπέλα να είχε χτυπηθεί πριν από την πτώση της και γι' αυτό συνεχίζεται η ιατροδικαστική έρευνα.

Η κηδεία της 26χρονης έγινε χτες στο χωριό καταγωγής της, το Βέλλο Κορινθίας.

Τα περιστατικά δολοφονιών ανθρώπων και βίας εναντίον γυναικών πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό, αναδεικνύοντας την ευρύτερη σαπίλα ενός συστήματος που προάγει τον ατομικισμό και τα βίαια πρότυπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ