Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών για άμεσα μέτρα στήριξης

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε χτες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών επαγγελματιών στον κλάδο.

«Αμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης - Αρνούμαστε να πληρώσουμε τη νέα κρίση» έγραφε το πανό της Επιτροπής Αγώνα. Οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην είσοδο του υπουργείου και το πρωτοκόλλησαν, καθώς στο αίτημά τους για συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης ενημερώθηκαν ότι οι δύο υπουργοί απουσίαζαν.

«Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ο ενάμισης χρόνος με τα ρολά κατεβασμένα δημιούργησε τρύπες που δύσκολα καλύπτονται», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες.

Η Επιτροπή Αγώνα, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικεί: Να συνεχιστεί η επιδότηση στο 100% του ύψους του ενοικίου των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που δεν διαθέτουν ή διαθέτουν περιορισμένους υπαίθριους χώρους, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέχρις ότου να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με όρους που να μπορούν να στηρίξουν το εισόδημά τους. Ενταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης στην εστίαση. Να καταργηθεί τώρα ο νόμος - τερατούργημα που καταργεί την κυριακάτικη αργία. Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ