Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στη μεταφορά εργαζομένων σε «δουλεμπορικά»

Παρέμβαση στην εργοδοσία του ξενοδοχείου «Novotel» πραγματοποίησε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο.

Βασικό θέμα, αναφέρει το κλαδικό Συνδικάτο, «ήταν η απόφαση της εργοδοσίας να μεταφέρει τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε "δουλεμπορικά" γραφεία, ελαστικοποιώντας έτσι περαιτέρω τις σχέσεις εργασίας, με "ευέλικτες" μορφές και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα».

Τα δύο σωματεία «κάναμε ξεκάθαρη για ακόμη μια φορά την πάγια θέση μας, για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες». Καταστήσαμε σαφές, επισημαίνουν, «ότι δεν θα ανεχτούμε καμία ενέργεια που να υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας ούτε την παραπέρα αξιοποίηση ελαστικών μορφών μέσα από τα περίφημα "γραφεία ευρέσεως εργασίας"».

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, υπογραμμίζουν, «μαζικά και μαχητικά, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε όλα τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας». Συνεχίζουμε «την πάλη ακόμα πιο δυναμικά, διεκδικώντας μόνιμες θέσεις εργασίας, μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων και προσλήψεις για να σταματήσουν η εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια που τσακίζουν κόκαλα μέσα στους χώρους εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ