Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Κοκορομαχία στο έδαφος της «σφαγής» χιλιάδων υποψηφίων

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική για το πόσο μοιάζουν στρατηγικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ο Αλ. Τσίπρας, πατώντας στην αγωνία των κοντά 30 χιλιάδων παιδιών των λαϊκών οικογενειών που αποκλείονται από τα αμφιθέατρα των ΑΕΙ με τον κυβερνητικό «κόφτη» της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, επιχείρησε να σηκώσει τους τόνους προκειμένου στο διά ταύτα να αναδείξει ότι «λύση» είναι η ...«προοδευτική κυβερνητική εναλλαγή».

Εκανε έτσι λόγο για τη «μεγαλύτερη μείωση αριθμού εισακτέων που γίνεται στη χώρα από την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1837. Και την κάνετε εσείς», γιατί «ντιλάρατε, κυρία Κεραμέως - και θα σας το πω ευθέως - με τους ιδιοκτήτες κολεγίων» κ.ο.κ., διευκρινίζοντας ωστόσο πως «θέλω σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τα κολέγια». Ξεκάθαρα δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας παριστάνει τον θιγμένο, από τη στιγμή που όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τα κολέγια, που όσο υπάρχουν τόσο θα πιέζουν για «πελάτες», τόσο θα λειτουργούν ως άλλος ένας πόλος αφαίμαξης των λαϊκών οικογενειών που ψάχνουν να βρουν διέξοδο εκπαίδευσης για τα παιδιά τους.

Η Ν. Κεραμέως τού απάντησε: «Εμείς ντιλάραμε; Μάλιστα! Υπουργική Απόφαση 11 Ιουλίου 2006. Κυβέρνηση ποιος ήταν; ΣΥΡΙΖΑ. Υπουργός ποιος; Νικόλαος Φίλης. Για πρώτη φορά στην Ιστορία απόφοιτοι κολεγίων μπορούν να μπουν στο ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Και καλά κάνατε, γιατί ήταν ενωσιακή υποχρέωση. Αλλά το κάνατε εσείς. Οταν λοιπόν μιλάτε για ντιλάρισμα, προσέξτε λίγο το σπίτι του κρεμασμένου».

Από την κοκορομαχία τους αναδεικνύεται ότι ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στην κοινή στρατηγική για σχολείο - εξεταστικό κέντρο, ενώ στον πυρήνα της πολιτικής τους βρίσκεται η εμπορευματοποίηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Παρεμβαίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «παρακολουθήσαμε τη γνωστή κοκορομαχία ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση», ενώ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «διαμόρφωσαν λύκειο εξεταστήριο, πανεπιστήμια με πτυχία πολλαπλών ταχυτήτων και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν επαγγελματικά δικαιώματα, την ισοτιμία των πτυχίων των διαφόρων κολεγίων, ως επιλογή στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, στην απόκτηση από τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων ορισμένων δεξιοτήτων για να είναι αναλώσιμοι εργαζόμενοι και χωρίς δικαιώματα. Αυτόν τον σχεδιασμό υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση. Και αυτή η κοκορομαχία αναπτύχθηκε, δυστυχώς, στο έδαφος της "σφαγής" περίπου 30 χιλιάδων παιδιών και στον αποκλεισμό τους από τα ΑΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ