Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα για το Κυπριακό και επισκέψεις στην Κύπρο

Αποσιωπώντας ότι εξυφαίνονται νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, με τις έντονες παρεμβάσεις του ευρωατλαντικού παράγοντα, τα οποία προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αναλώθηκαν σε πανομοιότυπα μηνύματα για τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή στη νήσο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με αδελφική συνεργασία, διαρκή συντονισμό και ακλόνητη προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα, αταλάντευτος εθνικός μας στόχος και ύψιστη προτεραιότητα παραμένει η λύση του Κυπριακού Ζητήματος, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Στο ίδιο μοτίβο, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε. Τιμώντας τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κρατώντας πάντα ψηλά τη σημαία του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Επιπλέον, την ώρα που συστηματικά υποχωρεί η αναφορά στην εισβολή - κατοχή που χαρακτηρίζει το κυπριακό πρόβλημα και προωθούνται μια σειρά «λύσεις» - ανοιχτής ή συγκαλυμμένης - διχοτόμησης, το ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι «η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας».

Σημειωτέον, σήμερα πάει στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ενώ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον δήμαρχο Αμμοχώστου Σ. Ιωάννου.

Στην Κύπρο βρέθηκε ήδη χτες ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος του Ελληνα πρωθυπουργού στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης προς τους αξιωματικούς και οπλίτες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ