Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό το Νοσοκομείο Δράμας

Αναδεικνύονται οι συνεχιζόμενες τεράστιες ελλείψεις, που καλύπτονται με μπαλώματα

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στο ΓΝ Δράμας
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στο ΓΝ Δράμας
Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος, οι υπάρχοντες εργαζόμενοι προσπαθούν να καλύψουν με αυταπάρνηση τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση, με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας και της επιχειρηματικής δράσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, για τα προβλήματα στη λειτουργία της οποίας το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων. Οι 4 γιατροί της κλινικής, που έχει δυναμικότητα 52 κλινών, δεν παίρνουν τις άδειές τους ούτε τα ρεπό τους από το 2019, κατάσταση στην οποία η σημερινή κυβέρνηση απαντά με τη μεταφορά 7 γιατρών από το «Ιπποκράτειο» ΓΝ, διάρκειας ενός μήνα, κάτι που δεν δίνει λύση στο σημαντικό πρόβλημα, ενώ εξουθενώνει και τους μεταφερόμενους γιατρούς.

Επιπλέον ελλείψεις εντοπίζονται στους αναισθησιολόγους. Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν 3, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε αναμονή διορισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι οι 2 γιατροί που απομένουν να εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα ο καθένας!

Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται στην Ουρολογική κλινική, στην οποία από τους 2 ουρολόγους γιατρούς που υπηρετούν ο ένας πρόκειται να βγει στη σύνταξη.

Στην κλινική αισθητήριων οργάνων, η οποία προέκυψε έπειτα από τη συγχώνευση ΩΡΛ και Οφθαλμολογικής, υπηρετούν 2 γιατροί ΩΡΛ εκ των οποίων ο ένας πρόκειται να παραιτηθεί. Επίσης υπηρετούν 1 επικουρικός ΩΡΛ και 2 οφθαλμίατροι. Το γεγονός της μείωσης των γιατρών, σε συνδυασμό με το ότι δεν πραγματοποιούνται οφθαλμολογικά χειρουργεία, καθώς δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την πρόσληψη οφθαλμίατρου χειρουργού, οδηγεί τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Καβάλας. Μάλιστα το γεγονός αυτό συνδέεται και με τις δηλώσεις της κυβέρνησης ΝΔ για κλείσιμο κλινικών όπου δεν υπάρχει 75% πληρότητα.

Η κατάσταση δεν διαφέρει στο νοσηλευτικό προσωπικό. Από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 30 νοσηλευτές, ενώ μέχρι τις αρχές του 2021 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν άλλοι τόσοι, χωρίς να έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Τεχνικής Υπηρεσίας, στην οποία αυτήν τη στιγμή έχει απομείνει μόλις το 1/3 του προσωπικού, ενώ από αυτό θα συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα οι μισοί.

Οι βουλευτές του Κόμματος απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα για την πλήρη στελέχωση του ΓΝ Δράμας, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστούν η ασφαλής λειτουργία και η καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Απαιτούν επίσης τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, και να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και στη συνεχιζόμενη απληρωσιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ