Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μαζική κινητοποίηση από σωματεία και φορείς και στη Θεσσαλονίκη

Τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την Υγεία, όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία» και «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας, δεν θα γίνουν τάφοι εν μέσω πανδημίας» κυριάρχησαν χτες στη μαζική πορεία εργατικών συνδικάτων, συνταξιουχικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Από το βήμα της συγκέντρωσης που προηγήθηκε στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αποσιωπά τις ευθύνες της για τον συνεχιζόμενο συγχρωτισμό και την απουσία ουσιαστικών μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως η ΒΙΠΕ Σίνδου και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη γνωστή τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ.

«Την ώρα μάλιστα που καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία για το πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται η παραλλαγή "Δέλτα", τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν κυκλοφορούν οχήματα διότι δεν έχουν κλιματισμό», συνέχισε.

Πρόσθεσε πως σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, η κυβέρνηση συνεχίζει με τα ίδια «πρωτόκολλα» - λάστιχο στον Τουρισμό για την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.


MotionTeam

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα σωματεία, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μην αφήσουν χρόνο να πάει χαμένος και να θέσουν τις προϋποθέσεις για επιτυχημένο και μαζικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Ο Χρήστος Καραχρήστος, γενικός γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ανέδειξε την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και στις άλλες δημόσιες δομές Υγείας, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση προκλητικά ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ είναι οχυρωμένο (...) Για άλλη μια φορά ψεύδονται ανερυθρίαστα. Η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει».

Οι προσλήψεις που έγιναν αφορούν ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, σημείωσε, που δεν φτάνει να καλύψει όχι μόνο τα τεράστια κενά που προϋπήρχαν, αλλά ούτε τα κενά των υγειονομικών που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία της πόλης προσεγγίζουν το 30% των θέσεων για ειδικευμένους γιατρούς.

«Αυτά τα κενά δεν αποτελούν απλά νούμερα», τόνισε χαρακτηριστικά, «αλλά ελλείψεις που αφορούν το σήμερα και δημιουργήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε επίσης παρέμβαση έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, όπου ο Αστέρης Παναγιώτου, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ, εκφώνησε ψήφισμα συμπαράστασης των σωματείων στον λαό της Κούβας και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού σχεδίου και του δολοφονικού εμπάργκο των ΗΠΑ.

  • Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Νάουσα, από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με ομιλήτρια την Στέλλα Ιακωβίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΝ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ