Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Οι απανωτές βλάβες ταλαιπωρούν επιβάτες και προειδοποιούν

Απανωτές εξακολουθούν να είναι οι βλάβες των πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές, με το πρόβλημα να διογκώνεται τη θερινή περίοδο, προειδοποιώντας για τους κινδύνους σε βάρος της ανθρώπινης ζωής από την παλαιότητα και την υποσυντήρηση των πλοίων, με ευθύνη των εφοπλιστών, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να τους μπουκώνει με εκατοντάδες εκατομμύρια επιδοτήσεις και έκτακτες επιχορηγήσεις με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Τελευταίο περιστατικό είναι η βλάβη και στις δύο κύριες μηχανές του ταχύπλοου «Super Runner Jet» χτες το πρωί, με 227 επιβάτες και δρομολόγιο από Λαύριο για Αη Στράτη, Λήμνο και Καβάλα.

Μάλιστα, ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και αυτοί που είχαν βγάλει εισιτήριο και επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο «Aqua Blue», το οποίο αναμενόταν να αποπλεύσει χτες στη 1 τα ξημερώματα. Το απόγευμα της Τρίτης όμως έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από την εταιρεία που τους ενημέρωνε για αναβολή του δρομολογίου, λόγω ελλείψεων στα πιστοποιητικά του πλοίου, και ότι θα αναχωρούσαν στις 8.30 το πρωί με το «Super Runner Jet».

«Οταν επιβιβαστήκαμε μας ενημέρωσαν για τη βλάβη», αναφέρει επιβάτης σε καταγγελία του στην εφημερίδα μας. Το πλοίο απέπλευσε τελικά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, με τους επιβάτες του «Aqua Blue» να ταξιδεύουν τελικά με πάνω από 12 ώρες καθυστέρηση, με συνέπειες και στη δουλειά τους, όπως ο επιβάτης που έκανε την καταγγελία, καθώς πήγαινε στη Λήμνο για εργασία.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας δήλωσε άγνοια για το ανεκτέλεστο δρομολόγιο του «Aqua Blue», το οποίο επιπλέον είναι 45 ετών (έτος κατασκευής 1975) και παραμένει εν κινήσει παρά τις διαδοχικές βλάβες.

Επίσης χτες, έμεινε από βλάβη στις μηχανές και το ταχύπλοο ακτοπλοϊκό πλοίο «Σούπερ Εξπρές» κατά τον κατάπλου του στη Μύκονο με δρομολόγιο Θήρα, Ιο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Ραφήνα, ταλαιπωρώντας 191 επιβάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ