Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΕΝΓΕ
Οχι στην αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για την ειδικότητα

Κινητοποιήσεις χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Θεσσαλονίκη
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στην αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας. Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το σχέδιο για βαθμό στον τίτλο ειδικότητας και να μη μειωθεί ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων, να καθοριστεί ενιαία εξεταστική ύλη και να μην ακυρωθεί η εξεταστική του Αυγούστου. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

H OENΓΕ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις σε δύο εικοσιτετράωρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 υπογραφές ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι με ΚΥΑ των αναπληρωτών υπουργών Υγείας και Οικονομικών μπαίνει σε εφαρμογή το άρθρο 166 του νόμου 4600/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβλέπει την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων και τη διενέργεια εξετάσεων μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την καθιέρωση βαθμού στον τίτλο της ειδικότητας, ο οποίος θα συνοδεύει τον γιατρό σε όλη του τη ζωή.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ από την ΕΝΙΘ, μαζί με ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι κατήγγειλαν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για αλλαγές στις εξετάσεις για τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας.

Αθήνα

Eurokinissi

Αθήνα
Εκεί, μοιράστηκε στον λαό της πόλης το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ, ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΕΝΙΘ κατέθεσε το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ στις διοικήσεις των ΥΠΕ.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών του 4ου κύματος και βλέπουμε την κυβέρνηση αντί να προχωρήσει τα απαραίτητα μέτρα, να ανοίγει όλη τη βεντάλια των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Καραχρήστος, ειδικευόμενος γιατρός, γενικός γραμματέας της ΕΝΙΘ, και πρόσθεσε πως «δεν ανεχόμαστε καμία κατηγοριοποίηση στον τίτλο ειδικότητας».

Μάλιστα, τόνισε πως ενώ η ενιαία, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των νέων γιατρών θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι των ευθυνών «την ώρα μάλιστα που μέσα στη διάρκεια της πανδημίας οι ειδικευόμενοι γιατροί συμμετείχαν και έδωσαν τη μάχη σε κλινικές Covid, μακριά δηλαδή από την ειδικότητά τους, για να καλύψουν τα τεράστια κενά που άφησε η κυβέρνηση σε ειδικευμένους γιατρούς αφήνοντας στα αζήτητα την εκπαίδευσή τους, με τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία να έχουν μειωθεί».

Η κατάσταση παραμένει τραγική, με τα νοσοκομεία και της Θεσσαλονίκης να δουλεύουν στο κόκκινο, αποψιλωμένα από προσωπικό και μέσα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει συγχωνεύσεις και λουκέτα σε νοσοκομεία, ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ