Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΚΥΠΡΙΩΤΗ»
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους

Πάνω από 700 εργαζόμενοι ξεκρέμαστοι μετά την απόφαση της εργοδοσίας να μη λειτουργήσει την επιχείρηση

Παράσταση διαμαρτυρίας για το δικαίωμά τους στη δουλειά πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι του ομίλου «Κυπριώτη», μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (ΕΚΒΣΔ), στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων Κω.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου στην Κω, στην τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, στις 9/7, ανακοίνωσε την απόφασή της να μη λειτουργήσει για τη φετινή σεζόν, αφήνοντας ξεκρέμαστους περίπου 700 εργαζόμενους και αποφεύγοντας να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί τους.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο της Ενωσης «ενημέρωσαν για τη στάση της εργοδοσίας, την άρνησή της να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, χωρίς να τους κοινοποιεί τι σκοπεύει να κάνει με μια σειρά ζητήματα που άπτονται της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Επίσης τόνισαν ότι διαμορφώνεται ένα πλήρως απορρυθμισμένο πεδίο με «εργαζόμενους απασχολούμενους σε ξενοδοχεία με αποδοχές και δικαιώματα άλλα από αυτά που ρυθμίζουν οι Κλαδικές Συμβάσεις» και «δηλώθηκε πως οι εργαζόμενοι με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις δεν πρόκειται να αποδεχτούν τέτοιες μεθοδεύσεις».

Τέλος, απαίτησαν:

- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

- Την εξασφάλιση εισοδήματος και ασφαλιστικής κάλυψης.

«Οι εργαζόμενοι του ομίλου όσο και άλλοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν έχουν κανένα περιθώριο αναμονής. Τώρα χρειάζεται αποφασιστικός και συλλογικός αγώνας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους το κλαδικό Σωματείο και το ΕΚΒΣΔ.

Εξάλλου, η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων του ξενοδοχειακού ομίλου "Κυπριώτη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ