Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με αγώνα, ενότητα και αλληλεγγύη απαντούν στις παγίδες και τους εκβιασμούς

Την Πέμπτη η μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα

Για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στη Λάρυμνα, προετοιμάζονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μετά και την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών που πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη.

Στη σύντομη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των Σωματείων με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τους διαμηνύθηκε για μία ακόμη φορά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει απαρέγκλιτα τους σχεδιασμούς της για τη ΛΑΡΚΟ, χωρίς καμία δέσμευση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για το μόνο που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ήταν το να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε την ερχόμενη βδομάδα να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Εργασίας, με αντικείμενο συζήτησης τις προτάσεις για το περιεχόμενο του «αντικοινωνικού πακέτου - διαβατήριο ανεργίας», που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως «τυράκι» για να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι τους σχεδιασμούς της και να συναινέσουν στις απολύσεις τους.

Ουσιαστικά αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση επιμένει στα εκβιαστικά διλήμματα, την τακτική της σαλαμοποίησης και της διάσπασης, που οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, απαιτώντας τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μετά και τις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα, ρίχνουν το βάρος στην προετοιμασία της συναυλίας αλληλεγγύης της ερχόμενης Πέμπτης, επιδιώκοντας να μετατραπεί σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία της ερχόμενης Πέμπτης. «Εκεί θα δοθεί η απάντηση στην κυβέρνηση για το πόσο μαζικά και μέσα από συλλογικές διαδικασίες είναι βγαλμένα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουμε 20 μήνες», ανέφερε επισημαίνοντας παράλληλα τη διάθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο, να παραβρεθούν στη συναυλία διαμαρτυρίας που θα γίνει στη Λάρυμνα, να διασκεδάσουμε και να κοινοποιήσουμε σε όλους το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ και το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων έδρας ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, τα σωματεία έχουν προγραμματίσει λαϊκές ενημερωτικές συνελεύσεις στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Η πρώτη συνέλευση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του Μαρτίνου. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία της Μαλεσίνας, ενώ θα ακολουθήσει συνέλευση την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ