Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «IRIS Εκτυπώσεις»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «IRIS Εκτυπώσεις» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

«Απλήρωτοι παραμένουν μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων που έχουν απολυθεί από το 2017 από την εταιρεία "IRIS Εκτυπώσεις", χωρίς όμως να έχουν λάβει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, ενώ η εταιρεία δεν έχει καταβάλει και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και το δίκιο των εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Την ίδια ώρα έρχονται αντιμέτωποι με τράπεζες, που έχουν ασκήσει έφεση κατά απόφασης Πρωτοδικείου η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα των απολυμένων να πάρουν κάποια χρήματα από το ποσό πώλησης ακινήτου της εταιρείας ως εξόφληση ενός μέρους όσων τους χρωστούν.

Οι ιδιοκτήτες της "IRIS Εκτυπώσεις", εκμεταλλευόμενοι τη δουλειά των εργαζομένων, βγάλανε εκατομμύρια κέρδη, αλλά τους πέταξαν στο δρόμο, αφήνοντάς τους απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση και με απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές που αποτελούν μέρος του μισθού τους.

Επίσης, με τις αλλαγές που γίνονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μέσω αγοραπωλησίας μεριδίων της εταιρείας, οι ιδιοκτήτες πασχίζουν να απαλλαγούν από τα νόμιμα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις προς αυτούς και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα θα λάβει ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους χρωστά η εταιρεία, καθώς και την πληρωμή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ