Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τους προβολείς στήσε»

Τηλεοπτική προβολή της συναυλίας με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο

Η συναυλία - αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο τον Ιούλη του 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα προβληθεί απόψε στις 23.50 στην ΕΡΤ2.

Ενα αφιέρωμα σε έναν συνθέτη που σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική σκηνή του τόπου μας, αλλά και ένα κομμάτι της ατομικής και συλλογικής μας Ιστορίας. Πέρα από το βαθύ αποτύπωμα που άφησε στην ελληνική μουσική σκηνή με τα πολυερμηνευμένα τραγούδια του, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στο θέατρο, καθώς έγραψε μουσική για περισσότερες από 90 παραστάσεις, πολλές από τις οποίες μάλιστα ήταν παραστάσεις αρχαίου δράματος που πρωτοανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Ενα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Μουσική για έργα - μεταξύ άλλων - του Αριστοφάνη, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη και του Μπρεχτ, τραγούδια σε ποίηση του Καβάφη, του Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου κ.ά.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος και τη σκηνοθεσία η Σεσίλ Μικρούτσικου. Τραγουδούν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και του συνθέτη ερμηνεύει η Ρένια Λουιζίδου.

Παίζουν οι μουσικοί Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Δημήτρης Ντουτσούλης (μπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι) και Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ