Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζονται οι δολοφονίες αγωνιστών

Οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών στην Κολομβία, από παραστρατιωτικές οργανώσεις, με την ανοχή του κράτους, είναι μια σχεδόν καθημερινή κατάσταση. Την Τρίτη εκτελέστηκε μέσα στο σπίτι του από ενόπλους ο συνδικαλιστής αγρότης - ανθρακωρύχος Οσβάλντο Πέρες στην επαρχία Σουρ ντε Μπολίβαρ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Ειρήνη (Intepaz) ο αγωνιστής αυτός, που ήταν και πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού του, Μίνα Πιόχο, είναι ο 58ος νεκρός αυτής της χρονιάς, ενώ 103 λαϊκοί ηγέτες και συνολικά 1.219 αγωνιστές έχουν δολοφονηθεί από το 2016 και την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικο των FARC.

Επίσης την Τρίτη η αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε την απέλαση της Γερμανίδας δημοσιογράφου Ρεμπέκα Σπρέσερ, επειδή τόλμησε να αναμεταδώσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλάνα από τις διαδηλώσεις στη χώρα και την εντεινόμενη κρατική καταστολή και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις λαϊκές οργανώσεις της χώρας.

Αυτό συμβαίνει ενώ στη χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν στις 28 Απρίλη, με τη γενική απεργία, στις οποίες έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή πάνω από 80 διαδηλωτές, πολλοί είναι τραυματίες όπως επίσης και κρατούμενοι. Θυμίζουμε ότι η λαϊκή οργή μέσα από τα συνδικάτα, φορείς του λαϊκού κινήματος, νεολαιίστικές οργανώσεις ξέσπασε ενάντια στο σχέδιο «φορολογικής μεταρρύθμισης» που η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει, αναγκάστηκε να αποσύρει αλλά προσπαθεί να ξαναφέρει υποτίθεται τροποποιημένο. Οπως έχουν ανακοινώσει φορείς του λαϊκού κινήματος, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν κινητοποιήσεις προβάλλοντας τόσο αιτήματα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, όσο και για τον τερματισμό της κρατικής καταστολής και τη διάλυση των δολοφονικών ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ESMAD).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ