Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Το νομοσχέδιο υπονομεύει, ακυρώνει τα δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών

Στη δευτερολογία του κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, περί «ανεξαρτησίας», «αποκέντρωσης» και «αυτονομίας» του σχολείου, σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο και με την πολιτική της η κυβέρνηση οδηγεί «τα σχολεία στη ζητιανιά». «Και τώρα οι γονείς βάζουν ένα σωρό λεφτά από την τσέπη τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία», είπε και τόνισε ότι «εσείς το απογειώνετε, το θεσμοθετείτε. Στο παζάρι της αγοράς στέλνετε τα σχολεία για να βρουν πόρους», αλλά «δεν υπάρχουν ούτε ανιδιοτελείς χορηγοί και οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «δημιουργούνται σχολεία και τάξεις πολλών ταχυτήτων, πολλών κατηγοριών, ανάλογα με την κοινωνικοταξική προέλευση των μαθητών τους. Αυτό θεσμοθετείτε με το λεγόμενο πολλαπλό βιβλίο». «Το βιβλίο πολλαπλό, το βιβλίο διαφορετικό, αλλά ενιαία η Τράπεζα Θεμάτων και τα θέματα των πανελλαδικών... Τι καλά... Και κυρίως τι ταξικά», σχολίασε ο Γ. Δελής.

Φέρνοντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Φινλανδία, σημείωσε ότι «είναι πολλά τα σχολικά μοντέλα (αγγλοσαξονικό, φινλανδικό κ.λπ.) που κυκλοφορούν στην πασαρέλα της κυβερνητικής πολιτικής, ανήκουν στην κολεξιόν του κεφαλαίου, στην γκαρνταρόμπα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από εκεί ψωνίζετε όλοι σας».

«Το νομοσχέδιο αποτελεί σοβαρό πλήγμα, υπονομεύει, ακυρώνει τα δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Πίσω από αυτό βρίσκεται η στεγνή ψυχή του τεχνοκράτη, η ταξική σφραγίδα του ΟΟΣΑ και της ΕΕ», σημείωσε ο Γ. Δελής και τόνισε: «Το έχει καταλάβει ο λαός, ήδη διαδηλώνει και από την 1η Σεπτέμβρη θα το στείλει μια και έξω στο καλάθι των αχρήστων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ