Σάββατο 31 Ιούλη 2021 - Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις της ΕΕ

Η κυβέρνηση της Κούβας απέρριψε τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, την Πέμπτη, που, όπως και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θέτει ζήτημα για «καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ζητάει την απελευθέρωση των κρατουμένων από τα επεισόδια της 11ης Ιούλη σε πόλεις του νησιού, που στήθηκαν με τη στήριξη από το εξωτερικό, και την «έναρξη διαλόγου».

Ο Πρόεδρος της χώρας και Α' Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, χαρακτήρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δηλώσεις του Ευρωενωσιακού αξιωματούχου «συκοφαντικές», που αναπαράγουν τη «φάρσα των επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας», ενώ θεωρεί «απίστευτο» το ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη δήλωση για τον γενοκτονικό σκληρό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών» στο νησί και αναρωτιέται με νόημα «αν είναι έλλειψη θάρρους ή υποταγή».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο ΥΠΕΞ, Μπρούνο Ροντρίγκες, σημειώνει ότι ο Μπορέλ ψεύδεται και χειραγωγείται όταν αναφέρεται στην Κούβα, αλλά «δεν τολμά να αναφέρει ονομαστικά τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών που παραβιάζουν την ευρωπαϊκή κυριαρχία και επιβάλλουν τους νόμους και τις κυρώσεις τους».

Η κυβέρνηση της Κούβας έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία για το σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ με αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη χρηματοδότηση αντεπαναστατικών ομάδων και έχει εξηγήσει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από τα επεισόδια της 11ης Ιούλη, ενώ όλοι οι κρατούμενοι προσήχθησαν για ποινικά αδικήματα και αντιμετωπίζονται με βάση όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για τη δικονομική τους μεταχείριση.

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης από σωματεία στη χώρα μας

Νέες οργανώσεις προστίθενται στις άλλες δεκάδες που εκφράζουν με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Οι νέες οργανώσεις είναι: Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, Σωματείο Οικοδόμων Φαρσάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ