Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Μεγάλη φωτιά, εκκενώθηκαν οικισμοί

Μεγάλη φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χτες το βράδυ στην Εύβοια. Συναγερμός σήμανε χτες για τους οικισμούς δυτικά της Λίμνης Ευβοίας, και ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη στον δρόμο από τη Λίμνη έως τις Ροβιές. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε για προληπτικούς λόγους να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα χωριά Χρόνια, Σπιάδα, Δάφνη, Καχριές, Κουρκουλούς και Μουρτιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το απόγευμα η φωτιά, βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε δυτική κατεύθυνση και κινήθηκε προς τον οικισμό Χρόνια, ανάμεσα σε Λίμνη και Ροβιές, και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μια ζώνη προστασίας, όμως οι ισχυροί άνεμοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια, ενώ οι παραθεριστές προσπαθούσαν να κινηθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, για λόγους ασφαλείας.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 62 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου, 24 πυροσβεστικά οχήματα και 3 αεροσκάφη, που παρενέβαιναν ανάλογα με τις ανάγκες και κυρίως σε μέτωπα που απειλούν οικισμούς στην παραλιακή ζώνη.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, κοντά στη Λίμνη Ευβοίας, και ο οικισμός Κοκκίνη, όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις.

Παρέμβαση του ΚΚΕ

Τραγική η κατάσταση στην Εύβοια
Τραγική η κατάσταση στην Εύβοια
Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λίμνη Ευβοίας, προκειμένου να μην καταστραφούν περιουσίες και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον, τηλεφωνική παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της φωτιάς στη Λίμνη Ευβοίας και την ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο υπήρχε ακόμα το φως της ημέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ