Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Να επιστρέψουν οι τηλεργαζόμενοι που επιθυμούν στους χώρους δουλειάς

Η τηλεργασία επιβαρύνει και την τσέπη των εργαζομένων, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος

Ενα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι λόγω της γενικευμένης τηλεργασίας στον κλάδο αναδεικνύει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, με παρέμβαση που έκανε στην επιχείρηση «Mediatel». Αφορμή ήταν οι καταγγελίες εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα από τα σπίτια τους, λόγω της τηλεργασίας, χωρίς κλιματιστικό ή κάποιο άλλο μέσο. Το Συνδικάτο αναδεικνύει ότι σε αυτές τις συνθήκες η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα κλιματισμού του ιδιωτικού τους χώρου, αλλά και για τους υπόλοιπους, όπου η κατανάλωση ρεύματος φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Το Συνδικάτο πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην εταιρεία, όπου εκπρόσωπος της εργοδοσίας ενημέρωσε ότι όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον χώρο δουλειάς, λόγω καύσωνα, μπορούν να το κάνουν, ενημερώνοντας τον προϊστάμενό τους.

Το ΣΕΤΗΠ ήδη έχει απαιτήσει συνολικότερα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο, τόσο για αυτούς που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους όσο και για εκείνους που εργάζονται με υποχρεωτική τηλεργασία λόγω COVID.

Καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε δουλεύουν με τηλεργασία είτε με φυσική παρουσία, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της εκάστοτε εργοδοσίας να τηρεί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, πόσο μάλλον σε αυτές τις συνθήκες.

Απαιτεί να ανοίξουν οι χώροι δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να μπορούν να επιστρέψουν, καθώς επίσης να αναλάβει η εργοδοσία το κόστος που προκύπτει λόγω της χρήσης κλιματιστικών κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν για την ανάκληση των απολύσεων στην «PeopleCert» (2023-12-12 00:00:00.0)
Να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα προστασίας (2023-07-21 00:00:00.0)
Να παρθεί πίσω η τροπολογία, να μη μονιμοποιηθεί η τηλεργασία (2022-02-08 00:00:00.0)
Συνοδευτικό των «ανατροπών του αιώνα» για το ξεχείλωμα του ωραρίου (2021-06-09 00:00:00.0)
Συζήτηση και σχέδιο για την άνοδο της δράσης απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση (2020-06-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στα σχέδια μονιμοποίησης της τηλεργασίας (2020-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ