Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΩΣ
Το νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού

Δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων και φορέων χτες

Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών διεκδίκησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, μαζικοί φορείς και κάτοικοι, με κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει καν πνευμονολόγο και ΜΕΘ.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, μιλώντας στη συγκέντρωση σημείωσε ότι το νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, λόγω ελλείψεων κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο μετά τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις προσωπικού, ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών δουλειάς.

«Αντί να γίνουν επείγουσες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού πρώτης γραμμής και εφόσον στο νοσοκομείο μας άνοιξε εμβολιαστικό κέντρο και κλινική COVID λόγω χρόνιων ελλείψεων, παραιτούνται γιατροί(...)

Οποιες εξαγγελίες έγιναν για τάχα μόνιμες προσλήψεις είναι ψέματα. Το νοσοκομείο μας λειτουργεί κυρίως με το ίδιο αποδεκατισμένο προσωπικό και τους συμβασιούχους συναδέλφους, που χωρίς αυτούς το νοσοκομείο δεν θα λειτουργούσε. Οι μετρημένες στα δάχτυλα συμβάσεις που έγιναν δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου μας. Απαιτούμε οι ελλείψεις να καλυφθούν άμεσα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα χρόνια και επείγοντα περιστατικά στο νησί μας, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για ένα πιθανό νέο κύμα επιδημίας».

Τη συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αιτήματα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, προσλήψεις υγειονομικών, τεχνικών Ασφαλείας, τραπεζοκόμων - εργαζομένων καθαριότητας, διοικητικού προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ, στελέχωση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας. Σύσταση συνεργείων ΕΟΔΥ στα νησιά για τακτικούς επαναλαμβανόμενους ελέγχους, μέσα προστασίας για εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ