Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟική συνεκπαίδευση στη Γερμανία

Σε άλλη μια συνεκπαίδευση πάνω σε αμερικανοΝΑΤΟικά πρότυπα και προτάγματα συμμετείχε τμήμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεών.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe), τέτοιες δυνάμεις από Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία και ΗΠΑ μετείχαν πριν μερικές μέρες σε σχολείο μάχης εκ του συστάδην σε αστικό περιβάλλον, σε πεδίο ασκήσεων στη Γερμανία («Panzer Kaserne»).

Το σχολείο διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης (ISTC - μέλη του είναι οι Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, ΗΠΑ, Νορβηγία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία). Σύμφωνα με τους Αμερικανούς «παρέχει στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και σε παρόμοιες μονάδες ατομική τακτική, και σε επιχειρησιακό επίπεδο προηγμένη και εξειδικευμένη κατάρτιση για την αύξηση της ενσωμάτωσης και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ΝΑΤΟικών Συμμάχων και εταίρων, με μια αυξανόμενη επιρροή στο ΝΑΤΟ για αύξηση της πολυεθνικής διαλειτουργικότητας».

Η συμμετοχή αυτή συνδυάζεται φυσικά με τη σύσταση πρόσφατα, στο ΓΕΕΘΑ, ακριβώς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) πάνω σε αμερικανοΝΑΤΟικά πρότυπα, με στελέχη μάλιστα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ να παρέχουν προηγουμένως «συμβουλές» πάνω στο θέμα της οργάνωσής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ