Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η προστασία του λαού θυσία στον βωμό του κέρδους

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής, Κορίνθου, Εύβοιας και Βοιωτίας, με αφορμή τις πυρκαγιές.

«Τη στιγμή που εξαγγέλλουν δισ. ευρώ για την ενίσχυση επενδύσεων ΑΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στιγμή που η ΔΕΗ ανακοίνωσε "οικειοθελείς" απολύσεις στο 10% του προσωπικού της, τη στιγμή που κυβέρνηση - υπουργείο - ΑΔΜΗΕ εξήγγειλαν την περαιτέρω απόσυρση άλλων 8 λιγνιτικών μονάδων στο τέλος του μήνα, τη στιγμή που ετοιμάζονται μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, τη στιγμή που στην Εύβοια δεν έχει μείνει βουνοκορφή για βουνοκορφή χωρίς να έχει καεί, ενώ έχει σχεδιαστεί εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων, την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν λέγοντάς μας ότι αυτή η πολιτική προστατεύει το περιβάλλον, εγγυάται την ηλεκτρική επάρκεια και ασφάλεια της χώρας, προστατεύει τους εργαζόμενους και τις περιουσίες τους.

(...) Συνάδελφοι, αυτήν την ώρα είμαστε στην πρώτη γραμμή, δίνουμε τη μάχη. Γνωρίζουμε όμως ότι στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να σχεδιαστεί η ολοκληρωμένη προστασία με αξιοποίηση εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να διασφαλίζεται η ηλεκτρική επάρκεια, να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί, να προχωρήσει η υπογειοποίηση του δικτύου, να εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης βλαβών. Αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό υπάρχει στη χώρα μας! Είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι οι καινοτόμες προτάσεις που μένουν αναξιοποίητες, γιατί δεν είναι κερδοφόρες για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!». Το κλαδικό Σωματείο απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ