Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Στα μπλόκα μέχρι τη νίκη!

Παραμένοντας ακλόνητοι στα δεκάδες μπλόκα, που έχουν στήσει κατά μήκος της Ελλάδας και τα οποία όλη τη βδομάδα που πέρασε ενισχύονταν συνεχώς με τρακτέρ, οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, περιμένουν την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων τους, όπως τα ιεραρχεί και τα προβάλλει το αγροτικό κίνημα.

Η αυριανή συνάντηση στο υπουργείο Γεωργίας δίνει μιαν ακόμα ευκαιρία στην κυβέρνηση να «ξεμπλοκαριστεί», έστω και προσωρινά, από το «πρόβλημα των αγροτών». Κι αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να συζητήσει σοβαρά και επί της ουσίας, με τους εκπροσώπους της μαχόμενης αγροτιάς και να δεσμευτεί ειλικρινώς και εντίμως έναντι του αγροτικού κόσμου, που παλεύει στους δρόμους, ότι θα ικανοποιηθούν τα επείγοντα, ζωτικά και δίκαια αιτήματά του.

Αν η κυβέρνηση δεν ακολουθήσει αυτό το δρόμο της λογικής και της ευθύνης και επιμείνει στην τακτική της παρέλκυσης και της παραπλάνησης, ή των εκβιασμών και των απειλών, οι μαχητές των μπλόκων θα κλιμακώσουν τον αγώνα με πιο προχωρημένες μορφές πάλης, όπως σαφώς έχουν προειδοποιήσει.

Στη μάχη, που, επί μια βδομάδα τώρα, δίνουν οι αγρότες όλης της Ελλάδας, με στόχο την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων τους και με σκοπό την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει αυτά τα προβλήματα, δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους έχουν τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, που πλήττονται το ίδιο από την αντιλαϊκή πολιτική κι έχουν κοινά συμφέροντα και κοινές επιδιώξεις με την αγροτιά. Η λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα των ξωμάχων, που εκδηλώθηκε από την έναρξη της νέας αγροτικής κινητοποίησης, κορυφώνεται σήμερα Κυριακή, με τις επισκέψεις συμπαράστασης στα μπλόκα, εκπροσώπων εργαζομένων και μαζικών φορέων.


Στο μπλόκο των Τεμπών καταφτάνουν σήμερα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά και άλλων εργατικών σωματείων από διάφορες περιοχές της χώρας. Στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί επίσης σήμερα και ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, στην οποία θα συμμετέχουν νομάρχες, δήμαρχοι κι άλλοι εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι δεκάδων άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται το κύμα λαϊκής συμπαράστασης (2002-01-31 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι (1998-02-12 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο συμπαράστασης την Πέμπτη (1998-02-10 00:00:00.0)
Δική μας νίκη η νίκη τους (1998-02-07 00:00:00.0)
Ο αγώνας σας, αγώνας μας (1996-12-10 00:00:00.0)
Είμαστε μαζί σας (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ