Τρίτη 17 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προχωρά η κυβέρνηση στις δομές προσφύγων - φυλακές

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στο χτίσιμο των νέων υπερδομών - φυλακών της ΕΕ (με προδιαγραφές στρατοπέδων του ΝΑΤΟ) για τους πρόσφυγες και μετανάστες σε Χίο και Λέσβο, εν μέσω διαμαρτυριών φορέων του λαϊκού κινήματος, που απαιτούν να σταματήσει ο εγκλωβισμός των ξεριζωμένων.

Σε σχετική ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι η καλοκαιρινή ραστώνη θα τους επιτρέψει να μας πιάσουν στον ύπνο για τα κολαστήρια που θέλουν να στήσουν.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" θα παλέψουμε μαζί με τα χωριά και τη συντριπτική πλειοψηφία του χιώτικου λαού.

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας, ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στη Χίο (ΒΙΑΛ).
  • Διαδικασίες ασύλου με ευθύνη ΟΗΕ και ΕΕ στην Τουρκία και σύνορα με μεταφορά στις χώρες προορισμού.
  • Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Να ακυρωθούν οι εξώσεις προσφύγων, να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και να αρθεί η διακοπή του μηνιαίου βοηθήματος. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ, για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.
  • Οχι στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στο φασιστικό μίσος που καλλιεργούνται και στο νησί μας στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού της, που με την απάνθρωπη πολιτική τους χαϊδεύουν αυτά τα ανθρωποειδή και τα έχουν στο απυρόβλητο».

Θυμίζουμε πως ο διαγωνισμός για την κατασκευή των υπερδομών στο Θόλος της Χίου και στη Βάστρια της Λέσβου, καθώς και για την «αναβάθμιση» της δομής Φυλακίου Εβρου, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 176.576.000 ευρώ, «τρέχει» με διαδικασίες - εξπρές. Η διενέργεια της δεύτερης φάσης, με την υποβολή των οριστικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών από τους τρεις προεπιλεγέντες («Μυτιληναίος ΑΕ», ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ), έχει οριστεί για τις 2/9 ενώ την ίδια μέρα θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Η προκήρυξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού έγινε στις 27/7, δηλαδή μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την προεπιλογή των τριών, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ