Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Σε νέο γύρο οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Eurokinissi

Αρχισε τη Δευτέρα ο νέος γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων σ' ολόκληρη τη χώρα. Ηδη, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται σε πολλά σημεία των εθνικών δρόμων και οι γραμμές τους πυκνώνουν καθημερινά. Από τον Εβρο έως την Κρήτη, ο αγροτικός κόσμος ξεσηκώνεται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης της αγροτικής οικονομίας στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να υποβαθμίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να συκοφαντήσει τους αγρότες, είτε κατηγορώντας τους ως πολιτικά υποκινούμενους, είτε εμφανίζοντας παραπλανητικά στοιχεία για την πραγματική τους κατάσταση και τη μεταχείριση των προϊόντων τους. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία και η προειδοποίηση για επέμβαση, αν αποφασιστεί το κλείσιμο των δρόμων, λειτουργούν ως μέσα εκφοβισμού. Ομως, ο πολλαπλασιασμός των αγροτών και των τρακτέρ στους κόμβους του αγώνα αποδεικνύει ότι προς το παρόν η κυβερνητική επιχείρηση αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων πέφτει στο κενό.

Οι εκπρόσωποι της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Γεωργίας και θα ζητήσουν την επίλυση των αιτημάτων τους, που αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους και σε άλλα μέτρα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Δρυς, θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων, αν και η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ακολουθούμενη πολιτική, αυτήν που χαράσσεται στην ΕΕ και με τη δική της σύμφωνη γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ