Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τρομοκρατικό μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου

Με το μήνυμα προς το αμερικανικό έθνος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, έδωσε την περασμένη Τετάρτη το στίγμα της πολιτικής του σε όλους τους τομείς. Στην καθιερωμένη του ομιλία στο Κογκρέσο, ο Πρόεδρος Μπους μίλησε ιδιαιτέρως για την τρομοκρατία και την οικονομία. Και στις δύο περιπτώσεις προδιέγραψε μια πορεία που προκαλεί έντονη ανησυχία στους λαούς όλου του κόσμου.

Οσον αφορά στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία», ο Τζ. Μπους ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της επιδρομής στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ θα στραφούν κατά του «Αξονα του κακού», κατονομάζοντας το Ιράν, το Ιράκ και τη Βόρεια Κορέα ως πιθανούς επόμενους στόχους. Ακόμη, προειδοποίησε και πάλι ότι αυτή η εκστρατεία θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Σχετικά με την οικονομία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες της οικονομικής του πολιτικής. Ενα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι η τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών και η απεξάρτηση των ΗΠΑ από το «ξένο πετρέλαιο». Επέμεινε, επίσης, στη φορολογική του πολιτική με την οποία απαλλάσσονται οι επιχειρηματίες από φόρους για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο Τζ. Μπους ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να διαθέσουν 2.000 ώρες ο καθένας ως εθελοντική εργασία για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών οι οποίες θα έπρεπε να προσφέρονται από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ