Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Καλεί σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των προνοιακών δομών

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε στις 11 Αυγούστου στο υπουργείο Εργασίας, καλεί η «Αγωνιστική Ενότητα» Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των ελάχιστων δημόσιων προνοιακών δομών, παραδίδοντας ακόμα κι αυτόν τον ευαίσθητο προνοιακό τομέα σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Το Κέντρο Βρεφών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των εργαζομένων, θα κλείσει από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ηδη, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Ενότητα», τα παιδιά που φιλοξενεί έχουν περιοριστεί σε 50 ενώ μόλις πέρυσι ο αριθμός τους έφτανε τα 80. «Πού έχει ανατεθεί η ευθύνη της προστασίας τους; Ποιοι και πού έκαναν την έρευνα για το ποια είναι η οικογένεια, οι άνθρωποι που θα ενταχθούν/αναλάβουν τα παιδιά; Πώς έγινε η προσαρμογή; Ποιος παρακολουθεί την πορεία τους; Ποιος τους ελέγχει;», είναι τα ερωτήματα που θέτει. Οπως εξηγεί, η ένταξη ενός παιδιού σε μια οικογένεια είναι «μια πολύ σύνθετη διαδικασία», η οποία παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών. Στο έδαφος αυτό, καλεί το Σωματείο να προετοιμάσει Γενική Συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν αγωνιστικό σχέδιο δράσης.

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Ενότητα» επαναλαμβάνει τη θέση της υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στοχοποίηση των εργαζομένων, το καθεστώς αναστολής και τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη γιγάντωση της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ