Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ξεκρέμαστοι» 700 ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κω

Ξεκρέμαστοι, χωρίς καμία ενημέρωση για τις θέσεις εργασίας τους και χωρίς καμία στήριξη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εξακολουθούν να βρίσκονται οι 700 εργαζόμενοι στις μονάδες του ομίλου «Κυπριώτη» στην Κω.

«Ο όμιλος Κυπριώτη για δικούς του οικονομικούς λόγους επέλεξε να μην λειτουργήσει κανένα από τα ξενοδοχεία για τη φετινή σεζόν αφήνοντας στον αέρα 700 εργαζόμενους. Και το υπουργείο Εργασίας, ενώ γνωρίζει πλήρως την κατάσταση, αδιαφορεί», καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω.

Η απόφαση της εργοδοσίας άφησε χωρίς δουλειά 700 εργαζόμενους, αρκετούς από αυτούς μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας ή οποιαδήποτε άλλη στήριξη.

Στο μεταξύ, η εργοδοσία αποφεύγει να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση έναντι των εργαζομένων και αρνείται να ενημερώσει τους εκπροσώπους τους για το τι σκοπεύει να κάνει. Το Σωματείο απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας να προκαλέσει άμεσα συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των 700 εργαζομένων, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, το εισόδημα και η ασφάλιση για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ