Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης από φορείς της Πάτρας

Στους πυρόπληκτους αφιερωμένα τα φετινά Μικρασιάτικα

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και στην Πάτρα το κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας και άλλων περιοχών της χώρας. Με προχτεσινή απόφαση, το ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και περιχώρων αφιερώνει τις φετινές εκδηλώσεις των Μικρασιάτικων στη λαϊκή αλληλεγγύη.

Εχοντας κεντρικό σύνθημα «Η αλληλεγγύη και ο αγώνας τα μόνα όπλα των λαών», η διοίκηση του φορέα απευθύνει κάλεσμα συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καταρχήν στη συνοικία των Προσφυγικών, που έχει την έδρα του ο σύλλογος και κατ' επέκταση σε όλη την πόλη.

«Ζούμε σε μια γειτονιά, που ξέρουμε τι θα πει φτώχεια και δυσκολίες της ζωής. Και στο παρελθόν έχουμε δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας όποτε υπάρχει ανάγκη και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα», τόνισε η πρόεδρος, Χριστίνα Κονδάκη, σημειώνοντας πως «μέλημά μας πάντοτε, ακόμη και στις περιόδους των μεγάλων γιορτών, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, είναι να μην μένει κανένας μόνος του. Γι' αυτό συγκεντρώνουμε πάντα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να σταθούμε δίπλα σε όσους τα χρειάζονται».

Ηδη το ΔΣ έχει απευθυνθεί στους δασκάλους των εν ενεργεία τμημάτων του (χορευτικό, θεατρικό, παιδικής χορωδίας, φωτογραφίας, παιδικών χορευτικών), προκειμένου να γίνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη, αλλά και πέραν αυτών σε όλη την Πάτρα, να συνδράμουν.

Οι φετινές εκδηλώσεις των Μικρασιάτικων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 27 - 28 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας, στη γειτονιά των Προσφυγικών, όπου και εκεί θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, ενώ κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή, αυτά θα μαζεύονται στην έδρα του Συλλόγου (Φωκαίας 26).

Αντίστοιχη πρωτοβουλία πήρε και η ομάδα πυροπροστασίας - πυρασφάλειας του Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, που συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Αλεξιώτισσα» (οδός Ομήρου 9).

Η προσπάθεια ξεκίνησε από χτες και συνεχίζεται σήμερα, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Αυγούστου, με κάλεσμα προς τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν, συγκεντρώνοντας ό,τι έχουν διαθέσιμο και από το υστέρημά τους, στην έδρα του Συλλόγου, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ