Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τριμερής με Ισραήλ και Κύπρο την Κυριακή

Στην Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ την Κυριακή 22/8, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, η πρώτη επί της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση θα εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση των πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο επίκεντρο σε κάθε περίπτωση αναμένεται να τεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, δεδομένου και ότι η αναδιάταξη δυνάμεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την περιοχή για την αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσίας σηματοδοτεί «αναβαθμισμένους ρόλους» και για τα πολυμερή σχήματα που έχουν στηθεί υπό τις «ευλογίες» των Ευρωατλαντικών. Εξ ου και σύμφωνα με διαρροές δεν αποκλείεται την Κυριακή να συζητηθούν και μορφές «διεύρυνσης» της συνεργασίας με τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου με τις οποίες η κυβέρνηση (όπως και το Ισραήλ) έχει προχωρήσει σε «στρατηγικές συμφωνίες» τον τελευταίο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ