Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Να αποσυρθεί η άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση

Με μια άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση, το υπουργείο Παιδείας στρέφεται ενάντια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας, αποφασίζοντας να αυξήσει τις ώρες πρακτικής άσκησης στο πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» που απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των μεταπτυχιακών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς αυξάνονται οι ώρες της απλήρωτης πρακτικής άσκησης σε 500, ανατρέπεται ο προγραμματισμός εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, ενώ πλήττονται ιδιαίτερα όσοι εργάζονται ή βρίσκονται στην περιφέρεια και αδυνατούν να βρουν δομές πρακτικής άσκησης, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ο κίνδυνος τα γενικά σχολεία να ανοιγοκλείνουν και τα ειδικά να μη δέχονται πρακτικάριους λόγω Covid.

Επιπλέον, οι φοιτητές στερούνται τη δυνατότητα να ενταχθούν έγκαιρα στους πίνακες του υπουργείου Παιδείας, άρα και το δικαίωμα να εργαστούν στην Εκπαίδευση την επόμενη διετία. Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος που σηκώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές λόγω διδάκτρων και στον μαραθώνιο συλλογής προσόντων και σεμιναρίων που πρέπει να περάσουν για μια θέση στην Εκπαίδευση, ενώ τα κενά και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Να αποσυρθεί τώρα

Σε σχόλιο για το ζήτημα που προέκυψε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η απόφαση της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά αυξάνει τις ώρες της - ούτως ή άλλως - απλήρωτης πρακτικής άσκησης, προκειμένου οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είναι απαράδεκτη. Με την απόφαση αυτή:

  • Ανατρέπεται ακόμα περισσότερο ο προγραμματισμός της ζωής των φοιτητών.
  • Τίθενται νέα εμπόδια στην αναζήτηση δομών πρακτικής άσκησης, λόγω και του Covid-19.
  • Καθυστερεί η ένταξή τους στους πίνακες του υπ. Παιδείας, αποκλείοντάς τους από τη δυνατότητα για εργασία στην Εκπαίδευση για τα επόμενα δυο χρόνια!

Η κυβέρνηση να ακούσει τις έντονες διαμαρτυρίες των μεταπτυχιακών φοιτητών και να πάρει πίσω την απόφαση αυτή εδώ και τώρα».

Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητάει: Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας, χωρίς επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους. Να υπάρξει αποζημίωση και πλήρης ασφάλιση των φοιτητών για την πρακτική άσκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κινητοποιήσεις οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ για τα προβλήματα των μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής (2022-05-12 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά μαθήματα στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2014-03-25 00:00:00.0)
Ελλείψεις προσωπικού σε πανεπιστήμια - ΤΕΙ (2013-12-04 00:00:00.0)
Δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση (2005-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ