Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Περικοπές και απολύσεις εκπαιδευτικών αντί ενίσχυσης για τα συσσωρευμένα κενά

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών»

MotionTeam

Ευθύ πλήγμα στις ανάγκες των μαθητών που έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας και χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών συνιστούν οι περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη. Συγκεκριμένα, με προφορική οδηγία από το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε Παράλληλη Στήριξη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 ανά σχολική μονάδα.

Να μην εφαρμοστεί η προφορική εντολή και για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας ζητούν η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) και εκπαιδευτικά σωματεία.

Οπως τονίζει η ΑΣΕ, «αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, αντί να αναλάβουν την ευθύνη τους και να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των μαθητών με την πλήρη στελέχωση των σχολείων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για άλλη μια φορά επιδιώκουν να ρίξουν το βάρος της στήριξης των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας». Η ΑΣΕ σημειώνει ότι οι λαϊκές οικογένειες θα αναγκαστούν να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής Παράλληλης Στήριξης, που βολεύει «τη σημερινή αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση, μιας και τους απαλλάσσει από τη δική τους κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού».

Παραστάσεις διαμαρτυρίας από συλλόγους

Ζητώντας να μην εφαρμοστεί το μέτρο, σήμερα διοργανώνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» στις 12 μ. στην Α' Διεύθυνση Αθήνας, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» στις 10 π.μ. στη Β' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Σύλλογο «Ο Σωκράτης» στις 11 π.μ. στη Διεύθυνση Ανατ. Αττικής (Γλυκά Νερά).

Σήμερα, επίσης, ΕΛΜΕ προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκύκλιο με την οποία ζητείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά μέχρι αύριο, Τετάρτη, δηλαδή σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και είναι αδύνατον κυριολεκτικά να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας καλούν στις 4 μ.μ. οι ΕΛΜΕ Α', Β', Γ' και Ζ' της Α' Αθήνας, στη ΔΙΔΕ Πειραιά στις 12 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά και στη ΔΙΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι η Α' ΕΛΜΕ. Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας έγινε χτες Δευτέρα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ