Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ» ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Επέτειος χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ο βιασμός της ιστορικής αλήθειας μαρτυρά ανησυχία για το μέλλον της εξουσίας των καπιταλιστών

Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σλοβενίας
Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σλοβενίας
Πιστοί στο ετήσιο ρεσιτάλ ωμού αντικομμουνισμού της λεγόμενης «ευρωπαϊκής μέρας μνήμης για τα θύματα των απολυταρχικών και αυταρχικών καθεστώτων», Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ευρωβουλευτές, ΜΚΟ και άλλοι πλημμύρισαν χτες, 23 Αυγούστου, το διαδίκτυο και άλλα Μέσα Ενημέρωσης με δηλώσεις γραμμένες με το μαύρο μελάνι της παραχάραξης της Ιστορίας.

Κεντρικό μοτίβο των ανακοινώσεων και των δηλώσεων αποτέλεσε η προσπάθεια εξίσωσης του τέρατος που γέννησε ο καπιταλισμός, του ναζισμού, με τον κομμουνισμό και την ΕΣΣΔ που τον συνέτριψε, μέσα από τη συκοφαντία της δήθεν «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μια προσπάθεια που η ΕΕ έχει θεσμοθετήσει από το 2009 μετά από ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή την επέτειο υπογραφής του Συμφώνου μη επίθεσης, γνωστό και ως Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ.

Η ΕΕ επιχειρεί να κρύψει ότι το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία. Κίνηση που χάριζε την προηγμένη βιομηχανική βάση της Τσεχοσλοβακίας στον Χίτλερ, ανοίγοντάς του τον δρόμο να επιτεθεί στον πραγματικό αντίπαλό του, τη Σοβιετική Ενωση, γεγονός που το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε για 21 πολύτιμους μήνες. Κι ενώ πριν Βρετανία και Γαλλία είχαν σπεύσει να απορρίψουν τα καλέσματα για Συμφωνία με τη Σοβιετική Ενωση, και η Πολωνία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον Χίτλερ από το 1934.

Τον τόνο έδωσαν σε κοινή τους δήλωση ήδη από τις 20 Αυγούστου ο Επίτροπος Δικαιοσύνης και η αντιπρόεδρος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντιντιέ Ρέιντερς και Βιέρα Γιούροβα αντίστοιχα, αναφέροντας πως το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ «σηματοδότησε την αρχή ενός κύκλου ναζιστικής και σοβιετικής κατοχής και βίας».

Μάλιστα, υπενθυμίζοντας πως ο αντικομμουνισμός, η ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό αποτελούν κεντρική ιδεολογία της ΕΕ, η δήλωσή τους κατέληξε τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει έργα και δράσεις σε όλη την Ευρώπη «για τις αιτίες των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ιδίως του ναζισμού, αλλά και του φασισμού, του σταλινισμού και άλλων ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων».

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας και του Συμβουλίου της ΕΕ, Γιάνεζ Γιάνσα, εστίασε στις δηλώσεις του στο παρελθόν της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η λατρεία του Χίτλερ, του Στάλιν και του Τίτο, ή η αξιοποίηση των εγκληματικών τους συμβόλων αποτελεί προσβολή στα εκατομμύρια των ανθρώπων που υπέφεραν από αυτούς»!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επέλεξε να επισκεφθεί την Ουκρανία, εκεί όπου οι υποστηριζόμενες από την ΕΕ κυβερνήσεις έχουν ξετυλίξει μια εκστρατεία τιμής των ντόπιων συνεργατών των ναζί, κάνοντας λόγο για «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού».

Από την άθλια αυτή χορωδία αντικομμουνισμού δεν έλειψαν και οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ευρωβουλευτών των ελληνικών αστικών κομμάτων. Η Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου της ΝΔ σε ανάρτησή της ανέφερε πως «τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Χωρίς τη θυσία τους η Ελεύθερη Ευρώπη του σήμερα δεν θα ήταν πραγματικότητα. Δεν ξεχνάμε», ενώ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να «τιμήσει» την αντικομμουνιστική επέτειο της ΕΕ αναφερόμενος στη λεγόμενη «Ανοιξη της Πράγας» και κάνοντας λόγο για καταστολή του «οράματος» για «Σοσιαλισμό με Δημοκρατία».

Οι λαοί μπορούν να προστατέψουν την ιστορική αλήθεια, να βρουν τον δρόμο τους

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επιχείρηση καθιέρωσης ευρωπαϊκής μέρας αντικομμουνισμού:

«Με αντικομμουνιστικές φιέστες και ψηφίσματα, η ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιό της, οι εκάστοτε προεδρίες της όπως τώρα η σλοβενική, οι κυβερνήσεις και άλλα αντιδραστικά κέντρα και ΜΚΟ, επιχειρούν εδώ και χρόνια να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων". Επιστρατεύοντας το ψεύδος, τη διαστρέβλωση και κάθε είδους ανιστόρητης αθλιότητας, επιδιώκουν την απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας και τις θηριωδίες του φασισμού, που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννά. Αδυνατώντας να επικαλεστούν θετικά για την καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπερασπίζονται και η οποία γίνεται όλο και πιο αποκρουστική, καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό, το τελευταίο όπλο τους με στόχο τη συκοφάντηση του πραγματικού, του ταξικού τους αντιπάλου.

Ο ξεπεσμός των ατεκμηρίωτων ισχυρισμών τους και ο βιασμός της ιστορικής αλήθειας μαρτυρά ανησυχία για το μέλλον της εξουσίας των καπιταλιστών κι όχι σιγουριά. Ο αντικομμουνισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης προπαγάνδας τους, γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, τα αδιέξοδα του σύγχρονου καπιταλισμού: Οι αλλεπάλληλες κρίσεις και η εργασιακή ζούγκλα, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η προσφυγιά και η εξαθλίωση, οι λαοί να αφήνονται εκτεθειμένοι κι αθωράκιστοι στην πανδημία και στα φυσικά φαινόμενα. Ανησυχούν γιατί όλα τα παραπάνω δημιουργούν το έδαφος για να μπορέσει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, για μια νέα ανάταση του κομμουνιστικού κινήματος. Με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών οι ίδιοι οι λαοί μπορούν να προστατέψουν την Ιστορική αλήθεια από το ψέμα και την παραχάραξη, να βρουν τον δρόμο τους παίρνοντας στα χέρια τους την εξουσία και την οικονομία, απαλλαγμένοι από τα δεσμά της ΕΕ και κάθε ένωσης του κεφαλαίου για να χαράξουν τον δρόμο που υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

  • Σε δική της ανακοίνωση η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας, εξίσωσης του κομμουνισμού με τον βάρβαρο εγκληματικό ναζισμό και συκοφάντησης της ΕΣΣΔ. «Η Ιστορία έχει γραφτεί με το αίμα των λαών - πρώτα από όλους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού - των κομμουνιστών, των αντιστασιακών και δεν μπορεί να αλλοιωθεί», ξεκαθαρίζει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ