Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ - ΟΣΣΑ
Στρατιωτικά μέτρα για τις «απειλές από το Αφγανιστάν»

Κοινά μέτρα αντιμετώπισης «της απειλής από το Αφγανιστάν» θα αναπτύξουν έως τις 16 Σεπτέμβρη τα κράτη - μέλη του Οργανισμού Συνθήκης για τη Συλλογική Ασφάλεια (CSTO), όπως αποφασίστηκε χτες μετά από έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Στον Οργανισμό - «αμυντικό σύμφωνο» συμμετέχουν οι Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Αφγανιστάν «αναδύονται πραγματικοί κίνδυνοι για ολόκληρη την ευρασιατική περιοχή και τον κόσμο γενικότερα». Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, «θεωρεί σημαντικό να αποτραπεί η διάχυση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού από το Αφγανιστάν στα εδάφη του Οργανισμού και εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία ότι το "Ισλαμικό Κράτος" διατηρεί αρκετά ισχυρή θέση στο Αφγανιστάν, κάτι που αποτελεί απειλή για τον CSTO», πρόσθεσε.

Επίσης, η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει όπλα και στρατιωτικό υλικό στους συμμάχους της στον CSTO σε ειδικές χαμηλές τιμές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παράλληλα, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή των δυνάμεων ταχείας ανάπτυξης στο Κιργιστάν το διάστημα 1 - 9 Σεπτέμβρη.

«Υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα σχετικά με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν - τα πιθανά σχέδια του αμερικανικού στρατού να αναπτυχθεί στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών του CSTO», υπογράμμισε ο Λευκορώσος Πρόεδρος, Αλ. Λουκασένκο, λέγοντας πως αυτό θα είναι «απαράδεκτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ