Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Τσαλ Νταγ και Φέρες

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στον Πλαταμώνα Καβάλας (Ολατζακ), εκδήλωση για τη νικηφόρα μάχη του 26ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Τσαλ Νταγ ενάντια στα βουλγαροφασιστικά στρατεύματα κατοχής πραγματοποίησαν η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χρονικό της μάχης από τον Δήμο Ζαχαριάδη, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ορέστης Λιώλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης. Στην ομιλία του ανέδειξε τον χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως έναν άδικο και ληστρικό πόλεμο από τη σκοπιά των ιμπεριαλιστών και ως έναν δίκαιο και επιβεβλημένο από τη σκοπιά της ΕΣΣΔ και των λαών. Επίσης κατήγγειλε την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καθώς με τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφάρμοσε η ΝΔ και τη σύμπνοια των τοπικών φορέων, η χώρα και ιδιαίτερα η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών.

Εκδήλωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής και η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και το ΤΣ Εβρου της ΚΝΕ σε συνεργασία με τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Εβρου, στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης Φερών, προς τιμή των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ που κατάφεραν να απελευθερώσουν την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, τις Φέρες και σε λίγες μέρες όλο τον νομό Εβρου από τις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών ναζί και Βουλγάρων φασιστών.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Εβρου της ΚΝΕ Σωτηρία Δευτεραίου, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σταμάτης Γκατζίδης, στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ και πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ